, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Συνταξιούχος η …εργαζόμενη στο αίθριο της Βουλής!

upallhlos-voulh

Στις 22 Φεβρουαρίου η Μ. Φωτίου πήγε να πέσει μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής από το αίθριο που βρίσκεται από πάνω – οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν αίσθηση για την αγωνιώδη προσπάθεια να σωθεί η ζωή της. Όπως αποκαλύπτει το the paper.gr, η Μ. Φωτίου αποδεικνύεται ότι δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί.

Στο σπίτι της έπρεπε να είναι διότι είναι συνταξιούχος! Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 21ης Ιανουαρίου 2013, που δημοσιεύει το THEPAPER, η Μ. Φωτίου είχε διαγραφεί από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου από τις 8 Ιανουαρίου 2013 (αριθμός βεβαίωσης 7818531186). Ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση της υπαλλήλου και υπέγραψε την συνταξιοδότηση στις 7 Ιανουαρίου 2012 (πράξη 374/272).

Η Μ. Φωτίου είχε υπογράψει την πρώτη παραίτηση στις 5 Δεκεμβρίου και την δεύτερη στις 31 Δεκεμβρίου. Πάντως η ανακοίνωση της Βουλής στις 22 Φεβρουαρίου μιλούσε για «υπάλληλο» και δεν απαντούσε στο ερώτημα αν ήταν δικαιολογημένη παρουσία της στο αίθριο. Υπενθυμίζεται ότι η Μ. Φωτίου ήταν προϊστάμενη της υπηρεσίας Κτιρίων και Περιβάλλοντος Χώρου της Βουλής και μετά την συνταξιοδότησή της είχε αντικατασταθεί από τον Φ. Βασιλείου.