, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Συσσίτια απόρων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες

sissitiaΣτο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Δήμο Θεσσαλονίκης που άρχισε το Νοέμβριο του 2012, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει αναλάβει την πλήρη κάλυψη του κόστους προμήθειας των πρώτων υλών για τα 300 γεύματα που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση σε υπάρχουσες δομές του Δήμου και ακολούθως διανέμονται στους δικαιούχους σε χώρους υποδεικνυόμενους από τις Δημοτικές Κοινότητες και τα ΚΑΠΗ. Το συσσίτιο στην 3η  Δημοτική Κοινότητα θα παρέχεται καθημερινά στους χώρους του ΚΑΠΗ  επί της οδού Ακροπόλεως και επωφελούνται από αυτό συνολικά 50 άτομα.

Οι δικαιούχοι επιλέγονται με κριτήρια την ανεργία, το οικογενειακό εισόδημα, την πολυτεκνία και ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

«Με την 3η Δημοτική Κοινότητα συμπληρώνεται η αλυσίδα των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας που καλύπτονται με την  παροχή δωρεάν συσσιτίου με τη συνδρομή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης», σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λάτση που προμηθεύει τις πρώτες ύλες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες συνολικά 300 ατόμων με βιοποριστικά προβλήματα που διαμένουν στην 3η 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα.

Επιπλέον, η κ. Γούλα επεσήμανε ότι χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά 30 επιχειρήσεων εστίασης της Θεσσαλονίκης η οποία συνεχίζεται, καλύπτονται οι ανάγκες 60 ατόμων στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

Επίσης, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τους εθελοντές καθώς και τους συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων για την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων που δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την παραχώρηση χώρων και τη συνεργασία με τα ΚΑΠΗ.

Τέλος, συνεχίζεται η παροχή συσσιτίου σε 350 άτομα στο κέντρο της πόλης, δράση που συμπεριλαμβάνεται στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και η παροχή σίτισης 300 ατόμων κάθε Κυριακή στον χώρο της Φοιτητικής Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με το ΑΠΘ.