, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Σχεδιάζει επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη η Εκκλησία

arxiepiskoposIerwnymosΥψηλές επενδυτικές προσδοκίες τρέφει η Εκκλησία της Ελλάδος για οικόπεδο το οποίο διαθέτει στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το οικόπεδο 1.346 τ.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης. Σύμφωνα με δημοσίευμα «Των Νέων», υπάρχει ενδιαφέρον για αξιοποίησή του ως συνεδριακό κέντρο ή ξενοδοχείο.

Άλλωστε, το νέο θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Ανάπτυξης συντελεί στο να αξιοποιηθούν τα δεσμευμένα εκκλησιαστικά ακίνητα: ένα ζήτημα που αποτελεί το «στοίχημα» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος επιζητεί έσοδα προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες που υποφέρουν. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Ιερώνυμος δεν επιθυμεί εκποίηση ή πώληση, αλλά ενοικίαση και μακροχρόνια μίσθωση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μεταξύ των σημαντικών ακινήτων της που θα ήθελε η Εκκλησία να αξιοποιηθούν, είναι το οκταώροφο της οδού Μητροπόλεως (πρώην Υπουργείο Παιδείας), από το οποίο εισέπραττε ετήσιο ενοίκιο 791.592 ευρώ, ως το 2007. Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει έκταση 12.500 τ.μ. και διαθέτει μοναδική θέα. Πολλοί είναι οι επενδυτές από διάφορες χώρες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, όμως όλες οι προσπάθειες, μέχρι στιγμής, έχουν αποβεί άκαρπες.

Τα πιο προσοδοφόρα ενοικιαζόμενα ακίνητα

Ξενοδοχείο Ηλέκτρα (πεζόδρομος Ερμού 5): 1.000.000 ευρώ τον χρόνο

Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου και Δραγατσανίου): 456.000 ευρώ τον χρόνο