, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Σύσκεψη του Αναστασιάδη με τους Πολιτικούς Αρχηγούς

Nikos-AnastasiadisΜε τους πολιτικούς αρχηγούς  έχει συνάντηση  ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  προκειμένου να τους παρουσιάσει την εναλλακτική πρόταση στην οποία φαίνεται ότι έχει καταλήξει η κυβέρνηση, μετά τις πυρετώδεις διεργασίες που ακολούθησαν το “όχι” στο κούρεμα των καταθέσεων.

 Ο κ. Αναστασιάδης  προήδρευσε  το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και  η κυβέρνηση έχει έτοιμο ένα νέο “σχέδιο Β” που θα υποβληθεί στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Εφόσον το εγκρίνουν, το σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και θα τεθεί σε ψηφοφορία, μετά από σύντομη συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση προβλέπει την δημιουργία ενός ειδικού ταμείου, στο οποίο θα συνεισφέρουν εθελοντικά τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ταμεία ακινήτων και άλλα φυσικά πρόσωπα, αλλά και την έκδοση εθνικού ομολόγου που θα διασυνδέεται με το φυσικό αέριο, προκειμένου να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των 5,8 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να “κλειδώσει” το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης.

Παράλληλα κλειστές θα παραμείνουν και την Παρασκευή οι τράπεζες στην Κύπρο σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, καθώς και τα υποκαταστήματά τους στην Ελλάδα.

skai