, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Τα αγκάθια της εβδομάδας…

BENNY-agathia«Σπυριά» βγάζει η πλειονότητα των Θεσσαλονικέων, στην ιδέα, ότι ο Γιάννης Μπουτάρης μπορεί να συνεχίσει να είναι δήμαρχος και μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Και μπορεί η διπλωματική αποφυγή του θέματος εκ μέρους του Μ. Κεφαλογιάννη -σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε- να αφήνει «ανοιχτά ενδεχόμενα», αλλά υπάρχουν… ενδεχόμενα και ενδεχόμενα.

Και το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, στο πρόσωπο του κυρ Γιάννη, μου φαντάζει λίγο… σενάριο αυτοδιοικητικής φαντασίας.

Άλλωστε, ο Κεφαλογιάννης, δεν είχε λόγο να ανοίξει μόνος του ένα θέμα συζήτησης, που δεν το έχουν «αγγίξει» καν στη Συγγρού…

Στην πολιτική βέβαια, ποτέ μην λες ποτέ, που έλεγε και ο αειθαλής Τζέιμς Μποντ!

Βγαίνει ο Κουβέλης από το Μέγαρο Μαξίμου προχθές και μας λέει: «εγώ ζήτησα να φτιάξουμε δουλειές για τους άνεργους».

Βγαίνει ο Βενιζέλος αμέσως μετά, και λέει: «εγώ ζήτησα να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τους αγρότες».

Σαν ανέκδοτο δεν ακούγεται; Θα μπορούσε να συνεχίζεται στο στυλ, “βγαίνει και ο Σαμαράς και λέει, εγώ ζήτησα να παραγγείλουμε κάτι απ` έξω”!

Δηλαδή ο Σαμαράς… απλώς κυβερνάει! Πάλι καλά! Φαντάζεστε να διατύπωνε αιτήματα ο Σαμαράς και να αποφάσιζε ο Κουβέλης; Ή ακόμα χειρότερα ο Βενιζέλος;

Ο οποίος Βενιζέλος πάντως, έχει σοβαρότατους λόγους να θέλει την αναβολή των δημοτικών εκλογών. Διότι απλούστατα, στον «εκλογικό χάρτη» που θα δείχνουν τα κανάλια το βράδυ των αποτελεσμάτων αναλύοντας το μήνυμα των εκλογών, δεν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ!

Σκεφτείτε το λίγο: ή θα στηρίξει από κοινού με Σαμαρά υποψηφίους, οπότε θα «καπελωθούν» από τη ΝΔ και οι ενδεχόμενοι «πράσινοι» που θα στηριχθούν σε κάποιους δήμους, ή θα κατεβάσει «δικούς του», που δεν θα έχουν καμία τύχη.

Το ενδεχόμενο τριπλής κάλπης το έχει σκεφτεί κανείς; Ευρωεκλογές, ταυτόχρονα με… καθυστερημένες αυτοδιοικητικές και πρόωρες εθνικές.

Σαν ψηφοφορία της Βουλής για εξεταστική επιτροπή θα είναι!

Πάντως διπλή θα στηθεί σίγουρα! Διότι αν έχουμε δεσμευτεί έναντι της τρόικας, όπως είπε ο Κεφαλογιάννης, να εξοικονομήσουμε 500.000.000 ευρώ από εκλογές και γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές κανονικά, τότε είναι δεδομένο πως οι εθνικές θα γίνουν «πακέτο» με τις ευρωεκλογές.

Θα είναι οι πρώτες πρόωρες, που θα τις έχουμε προγραμματίσει για πάνω από έναν χρόνο πριν προκηρυχθούν! Trendy;

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη τις προσυνεδριακές του διαδικασίες. Τα στελέχη που συμμετείχαν, εκφράσαν τη βεβαιότητά τους για αναζωογόνηση του κόμματος. Μετά, μοιραστήκανε σε 2-3 ταξί και πήγανε για φαγητό προς τα ανατολικά…

Ο Ράιχενμπαχ ήρθε στη Θεσσαλονίκη και κατά τη συνάντησή του με προέδρους επιμελητηρίων «τα έχωσε» στους τραπεζίτες.

Δηλαδή, όταν βλέπει τραπεζίτες, τι συζητάει; Για τον καιρό;

Αυτόν το Νάσο Θεοδωρίδη, έψαξε πολύ για να τον βρει ο Τσίπρας; Μέσα σε 2-3 μέρες, ανακάλυψε «μακεδονική γλώσσα» και έδωσε τα Ίμια στους Τούρκους. Δηλαδή, φανταστείτε τον ως υπουργό εξωτερικών για 2-3 μήνες!

Τύφλα να`χει η Γαϊτάνη, που λέει ο λόγος!

Ο Σκαντζόχοιρος