, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Τα εξώδικα της ΑΓΝΟ σε εργαζόμενους

agno1

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΓΝΟ προκειμένου να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τις ημέρες των κινητοποιήσεων τους για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους (3 μήνες). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Παρότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας οι εργαζόμενοι μπήκαν για δουλειά και  παλεύουν  να ανοίξει το εργοστάσιο με τη μόνη προϋπόθεση ο εργοδότης να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας . Η απάντηση του ήταν διαθεσιμότητες – απολύσεις – μειώσεις μισθών και ό,τι νόμιμο δικαιούται η εργοδοσία. Καμία κουβέντα για τα δεδουλευμένα. Παρά την μεγάλη αγάπη του καταναλωτικού κοινού για προϊόντα της ΑΓΝΟ με  δική του ευθύνη σταμάτησε την διακίνηση φρέσκου γάλακτος εκτός Θεσσαλονίκης ακόμα και σε όμορους νομούς (Χαλκιδική , Πιερία). Προσπαθώντας να ρίξουν ευθύνη στους εργαζομένους σας ενημερώνουμε ότι η ΑΓΝΟ παραμένει, σε πείσμα ορισμένων  (επιθεωρητών ΚΟΛΙΟΣ ), ανοιχτή”.

Και συνεχίζεται: “Κάποιοι είπαν ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο οι 6 μέρες απεργία σε γαλακτοβιομηχανία, τους απαντάμε ότι παγκόσμιο φαινόμενο είναι η ΑΓΝΟ γαλακτοβιομηχανία να μην έχει ούτε 1 ΚΙΛΟ εισκόμιση γάλακτος και ούτε ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο δικαστήριο, που έγινε για την ένταξη της ΑΓΝΟ στο άρθρο 99 , οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί δικαιώθηκαν πανηγυρικά και εξαιρέθηκαν από την τρίμηνη αναστολή, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τα χρωστούμενα των παραγωγών, φυσικά και δεν έγινε τίποτα από αυτά. Επίσης ακούστηκε (στο δικαστήριο ) από τα πιο επίσημα χείλη της  εταιρείας (κ. Κωστόπουλος) ότι η ΑΓΝΟ ζημιώθηκε κάνοντας διανομή προϊόντων Κολιός με αυτοκίνητα και οδηγούς της ΑΓΝΟ , επίσης  πουλάει προϊόντα ( γιαούρτια ) σε τιμές κόστους στην «μαμά» εταιρεία” .

Το σωματείο καταγγέλλει τους επιθεωρητές της ΚΟΛΙΟΣ “που ενεργούν φυσικά με εντολές των διευθυντών και της  εργοδοσίας ότι γυρνούν από μαγαζί σε μαγαζί λέγοντας ότι η ΑΓΝΟ έκλεισε και πάρτε προϊόντα ΚΟΛΙΟΣ. Αυτή τη στιγμή όλοι ασελγούν στο πτώμα της ΑΓΝΟ και περισσότερο η ίδια η διοίκηση, μεταφέρθηκαν πελάτες  στην ΚΟΛΙΟΣ , ο ίδιος ο κ. Κολιός είναι εξαφανισμένος, πλέον είναι ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο ότι η ΑΓΝΟ χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να σώσει την «μαμά» εταιρεία. Στο μεταξύ, το σωματείο εργαζομένων είχε συνάντηση με  τον κ. Κολιό και τον κ. Κωστόπουλο. όπως αναφέρουν ο κ. Κολιός ζήτησε 3μηνη προσωρινή διαθεσιμότητα  για να υπάρξει 10%-15% πιθανότητες σωτηρίας της εταιρείας ενώ πριν τελειώσει τα λεγόμενα του είχαν ήδη μοιραστεί 110 εξώδικα για διαθεσιμότητα .