, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Τη δήμευση της περιουσίας Παπαγεωργόπουλου ζητά ο Μπουτάρης

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Τη δήμευση της περιουσίας του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου θα ζητήσει ο Γιάννης Μπουτάρης όπως δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση.

«Η ποινή είναι αυστηρή, δεν υπάρχει αμφιβολία. Εμείς σαν δήμος πρέπει να αναζητήσουμε τα λεφτά, δεν έχουμε εκδικητική διάθεση εναντίον των κατηγορουμένων. Μια τέτοια ποινή είναι ένα μήνυμα για την τοπική αυτοδιοίκηση για να προσέχουν πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας την καταδίκη του προκατόχου του.

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει ευθύνες για μια υπόθεση που απασχόλησε την πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει την διαφθορά. Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα» πρόσθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης.