, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Τον Οτο Ρεχάγκελ τίμησε ο Στυλιανίδης

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐ. ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ ÅÕÑ. ÓÔÕËÉÁÍÉÄÇ ÌÅ ÔÏÍ ÃÅÑÌÁÍÏ ÕÖ. ÅÑÃÁÓÉÁÓ ÃÉÏÁÊÉÌ ÖÏÕ×ÔÅË ÊÁÉ ÔÏÍ ÏÔÏ ÑÅ×ÁÃÊÅË(EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Με μία τιμητική πλακέτα βράβευσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης τον Ότο Ρεχάγκελ, παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Κατά τη βράβευση, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «το 2004 κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διότι ο κ. Ρεχάγκελ επέβαλε την πειθαρχία, τη συνεργατικότητα και τον ορθολογισμό στους Έλληνες. Παράλληλα, όμως σεβάστηκε τον ενθουσιασμό, τη φαντασία, την εκρηκτικότητα των Ελλήνων και τους άφησε ελεύθερο χώρο για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους για να καταπλήξουν όλη την Ευρώπη. Αυτό το πνεύμα χρειάζεται να μεταφερθεί και στην πολιτική».

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Ρεχάγκελ «να ξαναφορέσει το εθνόσημο της Ελλάδας και να μεταφέρει στη γερμανική κοινή γνώμη και πολιτική σκηνή ότι οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, σέβονται τις συμφωνίες τους, προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και υφίστανται με υπομονή απίστευτες θυσίες διότι πιστεύουν στην ιδέα μιας διαφορετικής Ευρώπης που σέβεται την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την ελευθερία».

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τον Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως για την ελληνογερμανική συνεργασία, Ότο Ρεχάγκελ, «να συμβάλει στην ανόρθωση της Ελλάδας με το άνοιγμα των γερμανικών αγορών στα ελληνικά προϊόντα, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, τη συνεργασία γερμανικών επιχειρήσεων με ελληνικές και την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα».