, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Τουρισμό, ενέργεια,τρόφιμα θέλει το…Κατάρ

112289_10126Επενδυτικές προτάσεις με συμπράξεις ελληνικών και καταριανών επιχειρήσεων συζητήθηκαν στη συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι τουλάχιστον επτά επιχειρήσεων από τους κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας και των τροφίμων, κατόπιν σχετικού αιτήματος από την πλευρά του εμιράτου.

Στη διάρκεια στης συνάντησης συζητήθηκε ακόμη η δημιουργία επενδυτικού Ταμείου Ελλάδας- Κατάρ με στόχο την υποστήριξη μικρομεσαίων επενδυτικών δράσεων.

Σε αυτή τη φάση συζητούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά τη δομή τη λειτουργία του fund και τον τρόπο χρηματοδότησης του, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα με το κοινοτικό δίκαιο. Αντίστοιχο fund υπάρχει μεταξύ Ιταλίας και Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκρότηση της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ αποφασίστηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα στις 29-30 Ιανουαρίου 2013.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Holding Ahmad Al-Sayed, ο γενικός γραμματέας δημοσίων Επενδύσεων Π. Σελέκος, ο πρόεδρος του Ιnvest In Greece Στ. Ησαΐας και ο εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γκιόλμας. Αυτή την ώρα, η συνάντηση των καταριανών με τη συμμετοχή του υφυπουργού κ. Μηταράκη συνεχίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

#Tags: Ελλάδα