, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Παράνομα παρκαρισμένο ι.χ. εμπόδισε όχημα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρο να επιληφθούν περιστατικού

Φοβήθηκε τόσο μια γυναίκα που λιποθύμησε όταν το ασανσέρ σταμάτησε λόγο βλάβης σε πολυκατοικία σε παράδρομο της οδού Κ. Παλαμά, πλησίον της Λ. Ειρήνης, το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τις 21:00 στην Πρέβεζα. Αμέσως ένοικοι της πολυκατοικίας που άκουσαν τις φωνές της γυναίκας να καλεί σε βοήθεια πριν χάσει τις αισθήσεις της, ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία και ασθενοφόρο.

Σε λίγα λεπτά έφτασε ένα όχημα της πυροσβεστικής με τρεις άντρες το οποίο όμως δεν κατάφερε να προσεγγίσει την πολυκατοικία και κόλλησε στην κυριολεξία αφού ένα αυτοκίνητο, παράνομα παρκαρισμένο, εμπόδιζε την διέλευσή του, καθηλώνοντας το 30 μέτρα μακριά. Το ασθενοφόρο που έφτασε δευτερόλεπτα μετά ομοίως δεν μπόρεσε να περάσει αφού μπροστά βρίσκονταν το όχημα της πυροσβεστικής και αναγκάστηκε να προσεγγίσει την πολυκατοικία κάνοντας μια ολόκληρη στροφή το τετράγωνο.

Οι πυροσβέστες άμεσα άνοιξαν την πόρτα του ασανσέρ και έβγαλαν την γυναίκα από αυτό ενώ της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι που έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Μετά από λίγη ώρα η γυναίκα, αφού ανέκτησε τις αισθήσεις της, εμφανώς ταραγμένη και σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Το περιστατικό έφερε την επιφάνεια για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην Πρέβεζα αφού ο καθένας παρκάρει το αυτοκίνητό του όπως και όπου τον βολεύει κλείνοντας διαβάσεις πεζών και αναπήρων, καθώς και την ορατότητα κινούμενων οχημάτων αλλά και την διέλευση από δρόμους στενούς όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πηγή: pamepreveza.gr