, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Το 40% των Γερμανών κατανοεί τις επικρίσεις των Ευρωπαίων

Ενώ η πλειοψηφία των Γερμανών απορρίπτει τις επικρίσεις εναντίον της χώρας τους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ένα ποσοστό 40% εξ αυτών δηλώνει πως κατανοεί τους λόγους της αρνητικής αυτής συμπεριφοράς, την ώρα που η στάση την οποία τηρεί το Βερολίνο στην κρίση που συγκλονίζει την ευρωζώνη αναζωπυρώνει έναν νέο θυελλώδη διάλογο.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων για λογαριασμό του εβδομαδιαίου περιοδικού Focus, το 56% των ερωτηθέντων Γερμανών δεν κατανοεί «τις βίαιες επιθέσεις από το εξωτερικό». Ωστόσο, το 40% «δείχνει κατανόηση στις επικρίσεις προς τη Γερμανία», επισημαίνει το Focus.

Αναφερόμενος στην τελευταία κρίση που ξέσπασε με αφορμή τη δανειακή σύμβαση η οποία συμφωνήθηκε με την Κύπρο, που έχει αναβιώσει τις επικρίσεις για τους χειρισμούς και την επιρροή του Βερολίνου στις αποφάσεις, ο υποψήφιος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου για την καγκελαρία Ράινερ Μπρίντερλε δηλώνει στο Focus πως «οι Γερμανοί φορολογούμενοι δείχνουν κατανόηση για τους φόβους και τις ανησυχίες των ανθρώπων στην Κύπρο».

«Εντούτοις δεν το κατανοούν όταν μας κτυπούν όποτε το τείνουμε το χέρι για να προσφέρουμε βοήθεια», προσθέτει.

Πηγή:real.gr