, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

«Φρένο» Λυκουρέντζου στις παράνομες αποκλειστικές

lukourentzos11Πολυμελής είναι η σπείρα των αλλοδαπώμ μη νόμιμων αποκλειστικών νοσοκόμων και έχει διασπορά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, όπως αναφέρουν στελέχη νοσοκομείων και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το protothema, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προωθεί νομοθετική διάταξη, η οποία οριοθετεί για πρώτη φορά το πλαίσιο και τους όρους απασχόλησης των αποκλειστικών νοσοκόμων στο ΕΣΥ, φιλοδοξώντας να πατάξει όχι μόνο φαινόμενα παράτυπης και παράνομης εργασίας, αλλά και μετάδοσης επικίνδυνων μικροβίων στο «ευάλωτο» νοσοκομειακό μας σύστημα από τις αγνώστου προελεύσεως και μικροβιακού φορτίου γυναίκες που κατ’ ευφημισμόν λέγονται νοσοκόμες.

Μάλιστα, η διάταξη προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), η εγγραφή στο οποίο θα είναι υποχρεωτική για τις ενδιαφερόμενες επαγγελματίες υγείας προκειμένου να μπορούν να απασχοληθούν σε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική της οικείας περιφέρειας.

Στον τρόπο που δρα το κύκλωμα των αποκλειστικών νοσοκόμων-«μαϊμού» στα δημόσια νοσοκομεία επικεντρώνεται και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Τουλάχιστον δέκα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων μεγάλα ιδρύματα της Αττικής όπως ο «Ευαγγελισμός», το Τζάνειο,  το Λαϊκό, το «Γ. Γεννηματάς», αλλά και νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως εκείνα των Σερρών και της Θήβας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών.