, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Φωτογραφίες των καταζητούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

  Μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών η αστυνομία έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο ατόμων, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς».

PyrinesΠρόκειται για τους: Α) ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα

Β) ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα.

Οι νεαροί αντιεξουσιαστές που αναζητούνται, είναι δύο εκ των τεσσάρων ασύλληπτων ληστών της Κοζάνης. DNA των δύο καταζητούμενων νεαρών, ανιχνεύτηκε στα όπλα που βρήκαν οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν τους τέσσερις της Κοζάνης, αλλά και στο νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στη ληστεία της Φλώρινας.

Pyrines1

Τότε μάλιστα οι δύο νεαροί είχαν προσαχθεί αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από την τοπική αστυνομία, αφού δεν είχε προκύψει στοιχείο σε βάρος τους.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται και αναζητούνται για:

ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών τους κρίνεται ως απαραίτητο αναγκαίο μέτρο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω άτομα, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected] της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή:Nocomments.gr