, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ" ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ… ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Πολύ φασαρία για το…τίποτε! Τελικά οι προσαχθέντες για την επίθεση στις Σκουριές “ούτε εξαφανίστηκαν, ουτε τους απήγαγαν εξωγήινοι!” οπως μας ειπαν κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού! 
 
Οι δυο κάτοικοι της Ιερισσού που είχαν κληθεί το απόγευμα στην Αστυνομία βρίσκονταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου όπου κατέθεταν για την υπόθεση των κουκουλοφόρων που απείλησαν εργαζόμενους, με καραμπίνες και μολότοφ, στο εργοτάξιο των μεταλλείων!
 
Η πληροφορία του παρατηρητηρίου περι εξαφάνισης, αποδείχθηκε ράδιο αρβύλα και η αιτία να πανικοβληθούν και να κινητοποιηθούν οι αντιδρώντες στην επένδυση για μια ακόμη φορά, χτυπωντας μαλιστα και τις καμπάνες της εκκλησίας!!!

—–

Νωρίτερα είχαμε “μεταδώσει”

 
Για προσαχθέντες υπόπτους που “εξαφανίστηκαν” κάνει λόγο σε επείγουσα ανακοίνωση του το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, που αντιδρά στην επένδυση Χρυσού στις Σκουριές! Την ίδια ωρα βρίσκεται σε εξελιξη επιχείρηση εντοπισμού των δραστών της προχθεσινής επίθεσης με καραμπίνες, κουκούλες, ομηρίες και πυροβολισμούς!
 
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λιγο το παρατηρητήριο ισχυρίζεται οτι Δύο κάτοικοι Ιερισσού προσήχθησαν από την αστυνομία στον Πολύγυρο γύρω στις 5:00 μ.μ. και έχουν έκτοτε “εξαφανιστεί”, καθώς η αστυνομία δεν δίνει καμία πληροφορία ούτε στο δικηγόρο, ούτε στις οικογένειες, ούτε στη βουλευτή (πιθανότατα του ΣΥΡΙΖΑ)Χαλκιδικής.”
 
Το παρατηρητήριο υποστηρίζει οτι “Κουκουλοφόροι (!!!) της αστυνομίας που περιπολούν σε όλη την Ιερισσό κάνοντας τυχαίες προσαγωγές, έχουν σκορπίσει τον τρόμο στο χωριό”. Οι άνθρωποι δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους – συνεχίζουν-  από το φόβο της απαγωγής και της προσαγωγής τους από τους… κουκουλοφόρους της αστυνομίας!

“Αυτή τη στιγμή οι γυναίκες της Ιερισσού  συγκεντρώνονται ειρηνικά – τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το Παρατηρητήριο – έξω από το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να μάθουν τι απέγιναν οι άνθρωποι τους και να σταματήσει αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας.”

Η karfitsa επικοινώνησε με δικηγόρο των οικογενειων των προσαχθέντων κ. Αδαμίδη και εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τη δυσκολία να τους εντοπίσει. Οι αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής, οταν τους τηλεφωνήσαμε μας είπαν οτι διεξάγεται μεγάλη ερευνα για την επιθεση στις Σκουριές και τετοια ώρα δεν υπάρχει στο γραφείο υπεύθυνος για να μας ενημερώσει επι των καταγγελιών. 

Μετά απ οσα εχουν συμβεί – και τις επείγουσες εισαγγελικές παραγγελίες – στις Σκουριές, οι αντιδρώντες στην επένδυση καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης “στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11.00 στην Μ. Παναγία Χαλκιδικής (προσυγκέντρωση 10.00 στην Ιερισσό)” γεγονός που ανησυχεί τους εκπροσώπους της πολιτείας για περαιτέρω “ανάφλεξη” του ήδη εκρηκτικού κλίματος! 

“Οι Σκουριές ήταν μόνο η αρχή…” έγραψε και το ΒΗΜΑ. Στην αναλυση του, αναφέρει «Πρόβα πολέμου» για τις αρχές η επιχείρηση «κομάντο» στη Χαλκιδική – Φοβούνται απαγωγές και δολοφονίες πολιτικών, επιχειρηματιών και αστυνομικών

«Η καταδρομική στις Σκουριές της Χαλκιδικής ήταν επιχείρηση πολεμικού τύπου, η οποία ξεπερνά κατά πολύ την τοπική αντιπαράθεση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του χρυσού». Αυτό είναι το συμπέρασμα πολιτικών και αστυνομικών παραγόντων,οι οποίοι παρακολουθούν συστηματικά τα τελευταία χρόνια την εξέλιξη του τρομοκρατικού φαινομένου στη χώρα μας.

«Οι στολές ήταν ομοιόμορφες, τα παντελόνια στρατιωτικά, τα σακίδια επίσης και οι κινήσεις σίγουρες κι αποφασιστικές, χωρίς ενδοιασμούς ή επιφυλάξεις» επισημαίνουν οι ίδιοι, εξηγώντας ότι «όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση ήθελαν να δηλώσουν τον στρατιωτικό της χαρακτήρα και βεβαίως να προστατεύσουν μέσα από την ομοιομορφία των στολών την ανωνυμία των δραστών».

Επίσης, αναλόγως αξιολογείται το γεγονός ότι οι εμφανίσθηκαν από το σκοτάδι και χάθηκαν μέσα σε αυτό μόλις ολοκλήρωσαν την επιχείρησή τους. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναφορές ή μαρτυρίες για οχήματα μεταφοράς τους.Προφανώς τα είχαν αφήσει σε ασφαλές μέρος και κινήθηκαν προς το εργοτάξιο της καναδικής εταιρίας μέσα από το δάσος. Αξιομνημόνευτο είναι επίσης το γεγονός ότι κατά τη διαφυγή τους φρόντισαν να εναποθέσουν εμπόδια στον δρόμο, ώστε να καθυστερήσει οποιαδήποτε προσπάθεια καταδίωξής τους.

«Τέτοιες επιχειρήσεις κομάντο λίγοι έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν στη χώρα μας” σημειώνει έμπειρος αξιωματικός, διευκρινίζοντας με νόημα ότι ”ανάλογη περιβολή και σχηματισμός στρατιωτικού τύπου έχει παρατηρηθεί μόνο κατά τη δράση μελών του Επαναστατικού Αγώνα».Ο ίδιος αξιωματικός σημείωνε επίσης ότι ο εξαφανισμένος Νίκος Μαζιώτης είχε εμφανισθεί πριν από χρόνια στην περιοχή και επιπλέον τόνιζε ότι συχνές ήταν οι αναφορές στο θέμα του χρυσού στις προκηρύξεις της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση κοινή είναι η πεποίθηση στις αρχές ασφαλείας ότι η επιχείρηση στις Σκουριές δεν σχεδιάστηκε, ούτε εκτελέσθηκε από πολίτες της περιοχής που αντιτίθενται στην επένδυση,αλλά από πρόσωπα συνδεδεμένα με την τρομοκρατία.

Αναμένουν μάλιστα τις επόμενες μέρες τη δημοσίευση σχετικών προκηρύξεων, μέσω των οποίων θα περιγράφεται λεπτομερώς η σχεδίαση και η εκτέλεση της όλης επιχείρησης στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι οι αρχές ασφαλείας αναμένουν συνέχιση της δράσης του νέου κύκλου τρομοκρατικών ομάδων,με άλλα ανάλογα και πιθανώς εντυπωσιακότερα χτυπήματα.

Ανησυχούν μάλιστα ότι στο αστικό περιβάλλον μπορεί να ακολουθήσουν απαγωγές και δολοφονίες πολιτικών προσώπων,επιχειρηματιών ή αστυνομικών.

Τα όσα προηγήθηκαν είναι ενδεικτικά του πολεμικού κλίματος που επικρατεί στον κύκλο της ένοπλης βίας.

«Θα γίνουν χοντρά πράγματα στη χώρα το επόμενο διάστημα» εκτιμούν ανώτερα πολιτικά στελέχη. Θεωρούν ότι «εκεί έξω υπάρχουν στρατολογημένα πολλά νέα παιδιά και άλλοι που έχουν σχετικές εμπειρίες, έχουν περάσει από τις φυλακές ή είναι καταζητούμενοι και διαθέτουν όπλα,δυνατότητες και θέληση να αναλάβουν εκρηκτική δράση».

Υπολογίζουν ότι υπάρχουν δεκάδες πρόσωπα ικανά να αναλάβουν τρομοκρατική δράση και επισημαίνουν το γεγονός ότι πολλοί νέοι, κυρίως φοιτητές, είναι εξαφανισμένοι από τα σπίτια τους, δεν δίνουν σήματα ζωής στους γονείς τους επειδή έχουν εμπλακεί ή κινούνται κοντά σε σχήματα ένοπλης βίας. Οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι αρκετοί απ’ αυτούς τους νέους έχουν ουσιαστικά περάσει ήδη σε καθεστώς παρανομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις πολλές συλλήψεις των τελευταίων ετών το τρομοκρατικό φαινόμενο βρίσκει τρόπους να ανανεώνεται και να ανασυγκροτείται.

Ανεξαρτήτως της ορθότητας των παραπάνω εκτιμήσεων, το σίγουρο είναι ότι τα τρομοκρατικά επεισόδια έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα και δημιουργούν την αίσθηση ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν με όλα τα μέσα τη στρατηγική της έντασης, όπως συνέβη πριν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στην Ιταλία των «μολυβένιων χρόνων».

Πιθανώς εκτιμούν ή καλύτερα φαντασιώνονται ότι οι πολιτικές,οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι επαναστατικές και εκείνοι ενεργούν ως πυροκροτητές μιας επερχόμενης, υποτίθεται, λαϊκής εξέγερσης. 

Παραγνωρίζουν βεβαίως την Ιστορία, η οποία βεβαιώνει ότι σε περιόδους ύφεσης και οικονομικής καταστροφής οι λαοί μάλλον συντηρητικοποιούνται παρά επαναστατούν.”