, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Χιλιάδες πιστοί στο προτελευταίο κήρυγμα του Πάπα

Πάνω από 150.000 πιστοί συνέρρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για το καθιερωμένο κήρυγμα του Ποντίφικα σε μία από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις.

Στην ομιλία του ο Πάπας αναφέρθηκε στους πειρασμούς του Ιησού, τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος πειρασμός σήμερα σχετίζεται με τον κίνδυνο να μην κατανοηθεί το πραγματικό μήνυμα του Θεού, δίνοντας υπερβολικό βάρος στο κυνήγι της διασημότητας και στα υλικά αγαθά».

«Στις κύριες στιγμές της ζωής, έχουμε μπροστά μας ένα σταυροδρόμι: θέλουμε να ακολουθήσουμε το εγώ ή τον Θεό; Το ατομικό συμφέρον ή το πραγματικό καλό;» διερωτήθηκε ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ ο οποίος τάχθηκε και υπέρ της «ανανέωσης της Εκκλησίας».

Σύμφωνα με σχολιαστές, οι αναφορές αυτές συνδέονται και με την επιλογή του πνευματικού πατέρα των Ρωμαιοκαθολικών να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα και να ζήσει σε μοναστήρι, μέσα στο Βατικανό.

Στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει εντυπωσιακή συμμετοχή καθολικών από όλο τον κόσμο.

Αρχίζοντας από απόψε και για πέντε ημέρες, ο Ποντίφικας πρόκειται να αφιερωθεί στην προσευχή, μαζί με πολλούς καρδινάλιους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, στην αρχή της καθολικής Σαρακοστής.

Επίσης για τις επόμενες 11 ημέρες τα δημόσια μέσα μεταφοράς από και προς το Βατικανό έχουν ενισχυθεί, όπως και η παρουσία της αστυνομίας και των πρώτων βοηθειών για τυχόν ανάγκες τουριστών και προσκυνητών.

Ανάλογα μέτρα ασφαλείας και εξυπηρέτησης των ιταλών και ξένων πιστών θα ισχύσουν και από τις 10 Μαρτίου, όταν αναμένεται να ξεκινήσει το Κογκλάβιο.

Πηγή:in.gr