, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε με σύνεση τις προκλήσεις της Τουρκίας

Τη σύνεση και την ψυχραιμία που επιδεικνύουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στις «προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας, παρέχοντας μια αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα, ιδιαίτερα δε καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, στον χώρο του Αιγαίου, αντιδρώντας με σύνεση και ψυχραιμία» ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κι έναν ισχυρό άξονα συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η Ανατολική Μεσόγειος παραμένει η πλέον ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, με τις χρόνιες κρίσεις στη Συρία και στη Λιβύη, εμφύλιες διαμάχες, προσφυγικές και παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα «αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας» και ότι «προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ/Νaftemporiki.gr