08:59, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Δήμος Παύλου Μελά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του πρώην δημάρχου, Διαμαντή Παπαδόπουλου, για κατάληψη δημόσιου χώρου, λόγω των δράσεων που γίνονται από τους πολίτες στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου».

 Οι δηλώσεις του Δημάρχου

Ο κ.Δεμουρτζίδης, με δηλώσεις υποστήριξε πως «οι πολίτες θέλουν να διατρανώσουν την αντίληψη ότι ο χώρος τους ανήκει. Από το 2005 έχει παραχωρηθεί έκταση 120 στρεμμάτων και ο δήμος έχει δαπανήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να δημιουργήσει αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, για να ανακατασκευαστεί ένα κτίριο, να γίνουν γήπεδα ποδοσφαίρου και παιδικές χαρές, ώστε να τα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και τα απολαμβάνουν».

Παράλληλα  ο κ.Δεμουρτζίδης  εκφράζει την άποψη πως  «Είναι γνωστό ότι από το 2012 η παραχώρηση που μας έγινε το 2005 ανακλήθηκε, όμως δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να χρησιμοποιούμε τις υποδομές που δημιουργήσαμε με χρήματα των συνδημοτών μας και με χρήματα των Ελλήνων πολιτών».

 

Ραντεβού στο Δικαστικό Μέγαρο

Η υπόθεση δεν θα «τελειώσει εδώ» καθώς είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  από κατοίκους και φορείς της περιοχής. Η ημέρα δεν είναι τυχαία καθών τότε είναι που θα  εκδικαστεί η υπόθεση στο σύνολο της.