, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος διαμηνύει ο Αμανατίδης

«Υλοποιούνται πολιτικές που δείχνουν στην πράξη ότι η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Χαιρόμαστε με τα βήματα που γίνονται” δήλωσε o Γιάννης Αμανατίδης.

Με αφορμή την παραχώρηση εκτάσεων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στον δήμο Καλαμαριάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε καλή εξέλιξη για την πόλη την παραχώρηση, προσθέτοντας πως πρόκειται για δικαίωση ετών.

«Είναι δικαίωση των αγώνων που έκαναν οι δήμοι, οι φορείς και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, καθώς τα 200 και πλέον στρέμματα που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών περνούν στο δήμο Καλαμαριάς ως χώρος αναψυχής και πρασίνου» σημείωσε.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ,  ανέφερε πως οι τοποθετήσεις του υπουργού και του προέδρου του οργανισμού, στη Βουλή ήταν αποκαλυπτικές.

«Ο κ. Σπίρτζης έκανε συγκεκριμένες καταγγελίες, αναφορικά με το πώς το αποθεματικό από εκεί που θα έπρεπε να έχει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση και ανανέωση του στόλου, έφτασε να έχει μόλις 700 ευρώ» είπε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο υποστηρίζοντας πως είναι απόδειξη του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, ενώ για τις συνεχείς επισκέψεις ξένων ηγετών στην πόλη είπε πως η παρουσία του Ισραηλινού προέδρου, οι τριμερείς συναντήσεις και οι διασυνοριακές επισκέψεις είναι αποτέλεσμα μιας κατεύθυνσης που έχει δοθεί για τη Θεσσαλονίκη.