, Πέμπτη
15 Μαΐου 2025

search icon search icon

Ξανά γνωρίζοντας τους σύγχρονους Κοζάκους

Η Μόσχα φαίνεται πως συνεχίζει να τηρεί τις παραδόσεις της. Τα γούνινα παραδοσιακά τους καπέλα φόρεσαν  οκτώ κοζάκοι, οι οποίοι περιπολούν τον τελευταίο καιρό κεντρικά σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας και το μετρό για να νιώθουν οι πολίτες πιο ασφαλείς.
‘Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των κοζάκων Ιγκόρ Γκουλίτσεφ, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά άλλα ίσως  στο  μέλλον γίνουν κομμάτι των σωμάτων ασφαλείας, με κανονικά όπλα και φυσικά να αμοίβονται για τις υπηρεσίες τους.
Η απογραφή του 2010 έδειξε, ότι περίπου  650.000 Ρώσοι αυτοπροσδιορίζονται ως κοζάκοι.
Λέτε να βγάλουμε και εμείς από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τα παραδοσιακά τσαρούχια και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ρωσίας;

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.