, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Χάρης Σαχίνης νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ -Ποιος είναι

Ο Χάρης Σαχίνης είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, στη θέση του Ιωάννη Μπενίση.
Ποιος είναι ο Χάρης Σαχίνης, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ
Γεννήθηκε το 1958. Είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και MBA από το Harvard Business School.
Εχει δραστηριοποιηθεί με εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ανεξάρτητα, ως Partner της Global Finance, και ως Operating Partner της Advent International.
Ήταν πρόσφατα ο Business Development Officer της Aegean Airlines.
Ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΠΑ όπου βελτίωσε την κερδοφορία, διαπραγματεύτηκε συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, και συνέβαλε στη διαμόρφωση εναλλακτικών οδών εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Business Information Group της McGraw-Hill που υπό την ηγεσία του έγινε από τους μεγαλύτερους ομίλους πληροφοριών διεθνώς, με εξειδίκευση στους κλάδους της αεροδιαστημικής, της αεροπορίας, της άμυνας, των κατασκευών και της ενέργειας.
Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Platts που εξέλιξε στον μεγαλύτερο διεθνώς προμηθευτή ενεργειακών τιμών και πληροφοριών. Επίσης προώθησε ενεργά τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.
Ήταν επίσης Αντιπρόεδρος του Ομίλου Standard & Poor’s, όπου ανέπτυξε διάφορες επιχειρήσεις στον τομέα των χρηματοοικονομικών πληροφοριών.
Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ICAP, της ATHEXClear, της ENEXClear, και του Atlantic Council, και της Επενδυτικής Επιτροπής της CNL Capital.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.