Παναγιωτόπουλος: «Για ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες ενδιαφέρεται το Κατάρ»

«Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση και αφορούν στην  αμυντική βιομηχανία δείχνει το Κατάρ», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα αυτή και είχε συναντήσεις στην Ντόχα με τον διάδοχο του θρόνου Σεΐχη Tamim bin Hamad al-Thani και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Hamad bin Ali al Attiyah.
Παράλληλα  ο κ Παναγιωτόπουλος εισέπραξε  το ενδιαφέρον του Καταρ και για άλλες «αμεσες επενδύσεις» στην Ελλάδα, για τις οποίες, όπως είπε, μέχρι την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Καταρ τους πρώτους μήνες του 2013, «θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην χώρα μας». 
Κατα τις πληροφορίες το ενδιαφέρον του Καταρ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία πάει και πιο πέρα από την ιδιωτικοποίηση των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ που είναι στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεωνΌσον αφορά δε την στρατιωτική συνεργασία θα επεκταθεί και σε κοινές ασκήσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία, όπως ανακοινώθηκε από την Αθήνα «πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα», συζήτησαν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, θέματα επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ και στις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Διάδοχο του Κατάρ, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συνομιλία με τον διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ. Η συνομιλία μας κάλυψε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και ευρύτερα θέματα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ. Αυτό που προκύπτει, είναι ότι οι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.
Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα.
Περιμένουν τους πρώτους μήνες του 2013 την εδώ επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και θεωρούν ότι μέχρι τότε θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην χώρα μας. «Θεωρώ ότι ένα ευρύτερο πεδίο ανοίγει και είναι ουσιαστικό για συγκεκριμένες ενέργειες που θα φέρουν στην Ελλάδα επενδύσεις και τους δυο λαούς πολύ πιο κοντά».
Η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στο Κατάρ συνεχίζεται με την περιοδεία του σε βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και με ενημερωτικές συσκέψεις για θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.
Πηγή:tanea.gr