, Δευτέρα
19 Μαΐου 2025

search icon search icon

Προφυλακιστέοι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 41χρονος και ο 50χρονος, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 36χρονος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων στην απολογία του, ότι έκανε την κλοπή για να εξοικονομήσει χρήματα, επειδή ήταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ αρνήθηκε την πράξη της ληστείας, διότι όπως υποστήριξε, δεν άσκησε καμία σωματική βία, ούτε αφαίρεσε κινητό αντικείμενο από άλλο πρόσωπο.
Ακόμη ο 41χρονος φέρεται να έχει αποκαλύψει τα στοιχεία ενός αλλοδαπού, τον οποίο υπέδειξε ως συνεργό του.
Όσον αφορά την συμμετοχή των δύο άλλων συλληφθέντων, του 50χρονου και του 36χρονου, ανέφερε ότι η συμμετοχή του πρώτου περιορίζεται στο ότι τον συνόδευσε στην συνάντηση, όπου αποπειράθηκε να πουλήσει το κλεμμένο χρυσό δαχτυλίδι και πρόσθεσε ότι o 50χρονος ήρθε μαζί με τον 36χρονο, τον οποίο όπως είπε δεν γνώριζε.
Επίσης κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο 41χρονος είπε ότι οι δεν είχαν συστήσει μαζί με τους άλλους δύο κατηγορούμενος εγκληματική οργάνωση και συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά την σύλληψή του, παρέδωσε χωρίς την άσκηση καμιάς βίας τα αρχαία αντικείμενα, υποδεικνύοντας το σημείο που είχαν αποκρυβεί, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.
Στην δική του απολογία ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην ληστεία και πρόσθεσε ότι το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει τον 50χρονο στο σημείο συνάντησης για την αγοραπωλησία του δακτυλιδιού.
πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.