Χρυσοχοϊδης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Ιστορία»


“Δεν έχει υπογράψει αιώνιο συμβόλαιο με την Ιστορία” δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην «Εφημερίδας των Συντακτών» για την συνέχιση του κόμματος του ΠΑΣΟΚ. “Τα κόμματα υπάρχουν όχι όσο θέλουν τα ίδια, αλλά όσο θέλουν οι κοινωνίες, οι δυνάμεις που τα στηρίζουν. Ωστόσο, με τη δήλωσή μου δεν είχα καμιά πρόθεση να προβλέψω το τέλος του, αλλά να μιλήσω για τον κίνδυνο να επέλθει αυτό, για τους λάθος λόγους.
 
Όχι στη μάχη δηλαδή για την αναγέννηση της χώρας, αλλά λόγω αμφιταλαντεύσεων και υπαναχωρήσεων μπροστά στο ιστορικό καθήκον”.
 
Συνεχίζοντας τόνισε πως με τον Ευάγγελο Βενιζέλο διαφώνησε ανοιχτά σε πολλά θέματα στρατηγικής και τακτικής, και πως  θα ήταν αφελές να συναρτηθούν  πιθανότητες ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ από το πρόσωπο του προέδρου και μόνον.
 
«Η λύση, αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια τέτοια λέξη, είναι να απαντήσουμε καθαρά στα ερωτήματα που μας απευθύνουν οι πολίτες, δηλαδή τι θέλουμε να κάνουμε, ποιους εκπροσωπούμε και γιατί και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους στη σημερινή Ελλάδα» σημειώνει τελειώνοντας.
 
Πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών