, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρευνα για το "Diane-35" που θεωρείται ύποπτο για 4 θανάτους

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων και προϊόντων υγείας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το φάρμακο κατά της ακμής Diane-35, το οποίο χρησιμοποιείται και ως αντισυλληπτικό, μετά τους τέσσερις θανάτους που σημειώθηκαν την τελευταία 25ετία οι οποίοι συνδέονται με τη λήψη του.

Η ρυθμιστική αρχή ANSM ανακοίνωσε σήμερα ότι το Diane-35, που παρασκευάζεται από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, έχει άδεια κυκλοφορίας σε 135 χώρες και πωλείται σε περισσότερες από 116. Τον περασμένο χρόνο περίπου 325.000 γυναίκες στη Γαλλία πήραν το φάρμακο, σύμφωνα με την ANSM, η οποία πρόσθεσε ότι θα δημοσιοποιήσει την έκθεσή της την επόμενη εβδομάδα.
 
Η ANSM ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις θάνατοι προκλήθηκαν από θρόμβωση που συνδέεται με τη χρήση του Diane-35. Τρεις άλλοι θάνατοι που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης κι ενδεχομένως να συνδέονται με το φάρμακο τελικά αποδόθηκαν σε άλλα προβλήματα υγείας, ανακοίνωσε η υπηρεσία.
 
Το Diane-35, το οποίο σε κάποιες χώρες κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Dianette, μειώνει την ακμή στις γυναίκες ρυθμίζοντας τις ορμόνες, σύμφωνα με πολλές ιατρικές ιστοσελίδες. Το φάρμακο χρησιμοποιείται και ως αντισυλληπτικό.
 
 Στις αρχές του μήνα, η ANSM ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα περιορισμού της χρήσης αντισυλληπτικών τρίτης και τέταρτης γενιάς ύστερα από αγωγή που κατέθεσε μία γυναίκα κατά της Bayer για παρενέργειες που εμφάνισε, όπως εμβολή και θρόμβους.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.