, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όντρεϊ Χέπμπορν: 20 χρόνια από το θάνατό της

οντρει3Η Όντρεϊ Χέπμπορν γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 και πέθανε 20 Ιανουαρίου 1993. Ήταν από τις πιο φημισμένες ηθοποιούς του 20ού αιώνα.Εμφανίστηκε σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου, του κινηματογράφου και σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ. Eίναι από τα λίγα άτομα στον κόσμο που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα βραβεία -Όσκαρ, Τόνυ, Έμμυ και Γκράμι.

Επίσης αποτέλεσε για πολλά χρόνια σύμβολο της μόδας, καθώς το στιλ της ήταν παροιμιώδους κομψότητας, ενώ από το 1986 μέχρι και το θάνατό της υπηρέτησε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για το έργο της.

Συνεργάστηκε με πολλούς από τους καλύτερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς όπως: ο Μπίλι Γουάιλντερ, ο Fred Zinneman, John Huston, Blake Edwards , Stanley Donen και Γουίλιαμ Γουάιλερ, Humphrey Bogart, William Holden, Henry Fonda, Φρεντ Αστέρ, Γκάρι Κούπερ, Μορίς Σεβαλιέ, Peter Finch, Dame Judith Evans, Dame Peggy Ashcroft, ο Anthony Perkins, Μπαρτ Λάνκαστερ και Audie Murphy.

Στα ταξίδια της τη διευκόλυνε η ευρεία γνώση της σε ξένες γλώσσες: γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, ολλανδικά και ισπανικά.Η Χέπμπορν έκανε δύο γάμους ο πρώτος με τον Αμερικανό Μελ Φέρερ και απέκτησαν το 1960 έναν γιο τον Σον.

MBDBRAT EC005Σε μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, ερωτεύεται τον δεύτερο σύζηγό της Αντρέα Dotti που λίγο μετά την γνωριμία παντρεύτηκαν στις 18 Ιανουαρίου του 1969 στην Ελβετία, φορώντας ένα απλό μάλλινο φόρεμα με ασορτί μαντίλι σχεδιασμένο από τον από τον αγαπητό φίλο της, Hubert de Givenchy. Επειτα από περίπου ένα χρόνο, ήταν ενθουσιασμένοι που καλωσόρισαν τον γιο τους Luca Dotti το 1970.

Η Όντρεϊ Χέπμπορν μέχρι τις μέρες μας παραμένει ένα πρότυπο ομορφιάς και στιλ.
Συχνά την αποκαλούσαν μια από τις ομορφότερες γυναίκες όλων των εποχών. Ο τρόπος ντυσίματός της παραμένει δημοφιλής ανάμεσα στο γυναικείο πληθυσμό.[35] Αντίθετα με την εικόνα αυτή, και παρόλο που στη Χέπμπορν άρεσε η μόδα, δεν έδινε και τόση σημασία στο θέμα. Συχνά προτιμούσε απλό και άνετο ντύσιμο. Επίσης, ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό της ιδιαίτερα ελκυστικό. Σε μια συνέντευξη το 1959 είπε: «Μπορείς ακόμη και να πεις πως μισούσα τον εαυτό μου για κάποιες περιόδους. Ήμουν πολύ χοντρή, ή ίσως πολύ ψηλή, ή απλά πολύ άσχημη…»

Πηγή:in.gr

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.