, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

1

Τι και αν ζουν εντός των ορίων του νομού Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας του δήμου Ωραιοκάστρου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα νησί της άγονης γραμμής. Ο λόγος; Η γέφυρα που συνδέει τον οικισμό τους με τον «έξω» κόσμο, πλημμύρισε χθες καθώς λόγω των βροχοπτώσεων ο χείμαρρος «φούσκωσε» και έκανε αδύνατη τη διέλευση της γέφυρας.

Όπως ήταν φυσικό η γέφυρα έκλεισε, με τον οικισμό να παραμένει σήμερα αποκομμένος, και τα παιδιά από τα διπλανά χωριά να μην μπορούν να πάνε σήμερα στο σχολείο τους. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να συνδέσει τον οικισμό με το δήμο Ωραιοκάστρου, όπου ανήκει, είναι αυτός που περνάει μέσα από το Ξηροχώρι.

Στελέχη της αντιπολίτευσης του δήμου Ωραιοκάστρου καταγγέλλουν τη διοίκηση Σαραμάντου, που είχε υποσχεθεί ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας θα ολοκληρωνόταν στις αρχές του 2013, ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη κατάσταση κάθε φορά που σημειώνεται νεροποντή.

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.