Δεσμεύσεις…

rodakina«Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και άλλα που δε μας επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες να αντιμετωπίσουμε σήμερα, αλλά θα δρομολογήσουμε το επόμενο διάστημα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος στους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας.

Οι ροδακινοπαραγωγοί από την πλευρά τους επιστρέφουν στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και αφού συνεδριάσουν θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποίσεών τους.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε χθες πως σήμερα ξεκινά η καταβολή των οφειλομένων ποσών απευθείας στους παραγωγούς για την πρώτη μεταποιητική μονάδα και σύντομα θα ξεκινήσει η καταβολή των οφειλών στους παραγωγούς που συνεργάστηκαν με τη δεύτερη μεταποιητική βιομηχανία.

 Οι πληρωμές ύψους 7.000.000 ευρώ που ξεκινούν σήμερα αφορούν περίπου 3.000 ροδακινοπαραγωγούς που παρέδωσαν την παραγωγή τους στην πρώτη εταιρεία.

Το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η καταβολή των οφειλομένων ύψους 5.000.000 ευρώ σε περίπου 2.000 ροδακινοπαραγωγούς που παρέδωσαν την παραγωγή τους στη δεύτερη εταιρεία.