, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διαχειριστείτε μια «ένταση» στο χώρο εργασίας

grafeioΜήπως βρίσκεστε στο κέντρο ενός καβγά με ένα συνάδελφο ή σε μια φιλονικία με τον προϊστάμενο στη δουλειά; Λίγοι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο έχουν καταφέρει να μην σπαταλούν το κατά μέσο όρο 30% του χρόνου τους… στις διαφωνίες ή τις παρεξηγήσεις εντός γραφείου! Σίγουρα, αν κινήστε σαν «μαγνήτες» των εντάσεων μέσα στο χώρο εργασίας θα έρθετε αντιμέτωποι με το άγχος, το στρες και τη μείωση της παραγωγικότητας… για αυτό πρέπει να αντιμετωπίσετε άμεσα το ζήτημα! Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε με επαγγελματισμό μια διαφωνία και να διαφυλάξετε την καριέρα σας…

Μετρήστε από το 10 έως το 100

Ίσως το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης στο γραφείο είναι να χάσετε τη ψυχραιμία σας. Αν χάσετε τον έλεγχο, είτε θα πείτε πράγματα που θα μετανιώσετε αργότερα, είτε θα εμφανιστείτε θα χάσετε τη δουλειά σας. Μετρήστε ως το 100 και πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν απαντήσετε, απαντώντας στον άλλο χωρίς θυμό.

Αφήστε τον άλλο να εκφραστεί…

Προσπαθήστε να έχετε «ανοιχτό» μυαλό, αφού υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές απόψεις πάνω σε ένα θέμα. Μην «φιμώνετε» το συνάδελφό σας, αλλά αφήστε τον να αναλύσει την άποψη του. Ο μονόλογος σίγουρα δεν θα βοηθήσει την κατάσταση και θα μειώσει τη φήμη σας ως επαγγελματίας. Άλλωστε, αν αποσαφηνίσει ο άλλος τα λεγόμενα του… ίσως λυθεί πιο γρήγορα η παρεξήγηση.

Αποφύγετε το κουτσομπολιό εντός γραφείου

Το ανεξέλεγκτο κουτσομπολιό μπορεί εύκολα να «δηλητηριάσει» το κλίμα ενός γραφείου! Εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις εξαιτίας μιας φήμης ή ενός ψέματος. Όταν ένας συνάδελφος προσπαθεί να σας βάλει σε μια τέτοια συζήτηση, αλλάξτε ευγενικά το θέμα ή βγείτε εντελώς από τη συνομιλία.

Διαφωνήστε τουλάχιστον… σε επαγγελματική «γλώσσα»

Η χρήση των λέξεψν μέσα σε μια διαφωνία μπορεί, είτε να σας προσφέρει κύρος, είτε να σας στήσει παγίδα! Μην παρασυρθείτε από το θυμό, χρησιμοποιώντας επιθετικές λέξεις και υβριστικές φράσεις. Αντίθετα, εάν αισθάνεστε ότι σας «πνίγει» το δίκαιο αλλά και τα νεύρα, αποχωρήστε για λίγο από τη συζήτηση και επανέρθετε πιο ψύχραιμοι.

Μπείτε στη «θέση» του άλλου

Δείτε με μια πιο αντικειμενική ματιά τη διαφωνία και κρίνετε τα δικά σας λάθη! Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του άλλου, κατανοώντας τα συναισθήματα ή την αντίληψη του. Κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά μπροστά σε ένα πρόβλημα… μήπως πρέπει να πείτε και εσείς μια «συγνώμη»;

Μην παίρνετε προσωπικά τις διαφωνίες

Προσπαθήστε να μην παίρνετε προσωπικά μια διαφωνία ή ένα αρνητικό σχόλιο. Η αντίθετη άποψη του συναδέλφου σας δεν σημαίνει ότι είναι αποκλειστικά επιθετική απέναντι σας, αλλά απλά διαφορετική. Βέβαια, αν η σύγκρουση καταλήξει σε αντιεπαγγελματικό επίπεδο, απευθυνθείτε σε κάποιον ανώτερο στην εταιρεία.

Να είστε «ανοιχτοί» σε ένα συμβιβασμό

Κρατώντας το «μανιάτικο»… η καριέρα σας θα καταστραφεί! Δοκιμάστε να λύσετε μια διαφωνία, χωρίς πείσματα και εγωισμούς. Σταματήστε να πιστεύετε ότι μόνο εσείς έχετε δίκιο και γίνετε πρόθυμοι να ξαναδώσετε τα χέρια με ένα συνάδελφο σας.

Βρείτε ένα διαμεσολαβητή στη δουλειά

Εάν η σύγκρουση συνεχίζει να «κρατά» γερά, βρείτε κάποιον μέσα στο χώρο εργασίας, το διευθυντή ή έναν υπάλληλο, για να ενεργήσει ως μεσολαβητής. Ίσως ένα τρίτο άτομο να μπορέσει να ηρεμήσει και τις δύο πλευρές, να κοιτάξει πιο αντικειμενικά την αντιπαράθεση και να οδηγήσει στην ανακωχή.

Λήξτε μια παρεξήγηση άμεσα και αποτελεσματικά

Είναι ανάγκη να μάθετε να συγκρούεστε με τους συναδέλφους ή τον προϊστάμενο σας… με παραγωγικό τρόπο! Αντιμετωπίστε μια διαφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα και μην την αφήσετε να «φουντώσει». Βεβαιωθείτε ότι έχει λυθεί εντελώς το πρόβλημα και ότι η αναστάτωση έχει ξεπεραστεί και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: flowmagazine.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.