, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκτός ΔΗΜΑΡ Βουδούρης-Μουτσινάς

voudouris-moutsinasΕκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας θέτει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τους κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά εξηγώντας ότι οι δύο βουλευτές «στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της ΔΗΜΑΡ».

Ο κ. Κουβέλης έστειλε σήμερα την επιστολή διαγραφής στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι: «Οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Στο κείμενο τονίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ «κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις. Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο Βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Πλέον η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ μένει με 14 βουλευτές, ο κυβερνητικός συνασπισμός με 164 ενώ ο αριθμός των ανεξάρτητων ανεβαίνει στους 17.

Αναλυτικά, η κατανομή των κοινοβουλευτικών εδρών διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 125, ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ, 25, Ανεξάρτητοι Ελληνες 18, Χρυσή Αυγή 18, ΔΗΜΑΡ 14, ΚΚΕ 12 και ανεξάρτητοι 17. 

#Tags: ΔΗΜΑΡ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.