, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η διοικητής θα πάει απο εκεί που ρθε…

Εκτός  ΕΣΥ θέτει ο υπουργός Υγείας την διοικήτρια του νοσοκομείου Τρίπολης, κυρία Έλενα Σιουρούνη, η οποία τόσο με δηλώσεις της όσο και εμπράκτως είχε καταστήσει μέλη του κόμματος της Χρυσής Αυγής… συνεργάτες της και βοηθούς της στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, o υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου στην καθαίρεση  της διοικήτριας του γενικού νοσοκομείου της εκλογικής του περιφέρειας ενώ η σχετική απόφαση θα υπογραφεί την Δευτέρα.
 
Πηγές από το περιβάλλον του μάλιστα επισήμαναν ότι η απόφαση του υπουργού ελήφθη σε εύλογο χρονικό διάστημα και εφόσον ενημερώθηκε  όπως έπρεπε για το θέμα τόσο από τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας (ΙΣΑ) που είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά της διοικήτριας όσο και από την ίδια την επικεφαλής του ιδρύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υφίσταται θέμα καθυστέρησης που καταλόγισαν κάποιοι για λόγους «προστασίας»  της εκλογικής του περιφέρειας.
 
Έλεγχος από τη Χρυσή Αυγή στους θαλάμους
 
Την περασμένη Τετάρτη και σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν «έφοδο» σε θαλάμους του νοσοκομείου Τρίπολης ζητώντας να ελέγξουν εάν οι αποκλειστικές νοσοκόμες διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα. Την  εποµένη  του ελέγχου των Χρυσαυγιτών, η διοικήτρια  συναντήθηκε µε  εκπρόσωπο  της  τοπικής  οργάνωσης  της  Χρυσής Αυγής  για το θέµα των παράνοµων αποκλειστικών  νοσοκόµων –ως γνωστόν πρόκειται για μια χρόνια πληγή του ΕΣΥ που βαθαίνει συνεχώς λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των πλημμελών ελέγχων της πολιτείας στις παράνομες αλλοδαπές, φερόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
 
Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια η κυρία Σιουρούνη στο ArcadiaPortal.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «κοινός στόχος με την Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο».
 
Η συνέντευξη τύπου της διοικήτριας με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση του  Ιατρικού  Συλλόγου  Αρκαδίας. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου και χειρουργός στο νοσοκομείο Τρίπολης, κατηγόρησε  τη διοίκηση  του  Παναρκαδικού  Νοσοκοµείου Τρίπολης  ότι  δεν  ανταποκρίνεται  στον  θεσµικό  της  ρόλο. Όπως  είπε,  n διοίκηση  «ψάχνει εξωθεσµικούς  “βοηθούς” εκπλήρωσης  των  καθηκόντων της  και επιβραβεύει  δηµόσια  την αυτοδικία,  σε  µια  περίοδο  κατά  την  οποία  ο δηµόσιος  λόγος,  εκφερόµενος από  τους  δηµόσιους αξιωµατούχους,  πρέπει  να  είναι  ιδιαίτερα  προσεκτικός». 
 
Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.