, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Θερίζουν" τα δάση, για να ζεσταθούν!

ylotomiaΑνεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας στον Έβρο, γεγονός που έχει οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές να σημάνουν συναγερμό!

Στη συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων λαθρουλοτομίας που έχουν εντοπιστεί, οι δράστες είναι απλοί πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσουν καύσιμη ύλη για τζάκια και σόμπες, μια και η οικονομική κρίση και το απλησίαστο πετρέλαιο θέρμανσης τους έχουν φτάσει σε απόγνωση.

Μετά την καταγγελία του τοπικού  πολιτιστικού συλλόγου Μαΐστρου, για παράνομη υλοτομία στον πλατανότοπο της περιοχής, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Χρήστος Ζιώγας είχε επαφές με το δασαρχείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως και με κατοίκους του οικισμού. 

Αυτό που του επισημάνθηκε από το δασαρχείο και ο ίδιος μετέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σφερικού, ήταν ότι η περίπτωση του πλατανότοπου, δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική. «Υπάρχουν άνθρωποι που μέρα μεσημέρι κόβουν ξύλα από διάφορα σημεία των δασικών μας εκτάσεων, προκειμένου να ζεσταθούν. Δυστυχώς, εκεί έχουμε φτάσει με την οικονομική κρίση». 

Ο κ. Ζιώγας σημείωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους του δασαρχείου, ενώ υπάρχει συνεννόηση και με τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου να υπάρχουν περιπολίες από δασοφύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς και στον πλατανότοπο του Μαΐστρου για την όσο το δυνατόν καλύτερη φύλαξη του χώρου. Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος επεσήμανε πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό, όσο βγήκε προς τα έξω. 

Το πλήθος των καταγγελιών που φτάνουν στις κατά τόπους αρμόδιες αρχές, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Βόρειας Ελλάδας – και ολόκληρης της χώρας- μα και τα μέτρα που υποχρεώθηκε να λάβει πρόσφατα το ΥΠΕΚΑ για να προστατέψει τα δάση από την ανεξέλεγκτη λαθροϋλοτομία, δείχνουν την πραγματική, και πολύ σοβαρή έκταση του προβλήματος!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.