, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων:«Η ανάρρωση είναι υπόθεση ετών»

Την εκτίμηση ότι, η “ανάρρωση” της οικονομίας της Ευρώπης είναι υπόθεση ετών, καθώς πρόκειται για διαδικασία που θα χρειαστεί “αρκετά χρόνια ακόμη”, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Ντάριο Σκαναπιέτσο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Βελιγράδι.

Το 2012 ήταν ένα πολύπλοκο έτος για την Ευρώπη, στη διάρκεια του οποίου, αρκετές χώρες υπέστησαν μείωση της πιστοληπτικής τους ικανότητας και οι πρώτες εκτιμήσεις για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας “μιλούν” για “αναβολή” της διαδικασίας για αρκετά χρόνια ακόμη, είπε ο κ. Σκαναπιέτσο.

Αναφερόμενος στη σερβική οικονομία, τόνισε ότι η ΕΤΕπ θα χορηγήσει, φέτος, δάνειο τουλάχιστον 600 εκ. ευρώ στη Σερβία (500 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη των ΜμΕ και 100 εκ. ευρώ για έργα υποδομών) και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού, υπό την προϋπόθεση της υποβολής αιτήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών έργων.

Το 2012, η ΕΤΕπ επένδυσε ποσό περίπου 450 εκ. ευρώ σε διάφορα έργα στη Σερβία, ποσό που αντιστοιχεί στο 64,2% του συνολικού ποσού των 839 εκ. ευρώ που η ΕΤΕπ χορήγησε (με τη μορφή δανείου) στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (εκτός της Κροατίας και της Σλοβενίας).

Πηγή:news247.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.