, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Κύπρο

Η Τουρκία πρόκειται να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της Κύπρου να επιταχύνει τις διαδικασίες για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αναφέρει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της Τουρκίας. «Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων αποκλειστικά από την Κύπρο («Νότια Κύπρο» στο πρωτότυπο) δεν θα γίνει αποδεκτή» φέρεται να δήλωσε Τούρκος πολιτικός στο διεθνές πρακτορείο.  
 
Οι προσπάθειες της Κύπρου να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και να γίνει μια ενεργειακή πύλη της Μεσογείου προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία η οποία επιδιώκει την συνεκμετάλλευση. 
 
Η Κύπρος η οποία αγωνίζεται να συμφωνήσει για ένα σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της για να προλάβει τη χρεοκοπία και να διασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη ήλπιζε να αρχίσει να αξιοποιεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου το 2018 αλλά αναλυτές που επικαλείται το πρακτορείο υποστηρίζουν πως η διαδικασία θα είναι δαπανηρή και χρονοβόρα.
 
Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.