, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Καταρρέουν και μαζί τους η χώρα. Φτάνει πια!»

φωτο eurokinissi.gr

του Ανδρέα Λοβέρδου*
Αυτή η Κυβέρνηση ουδέποτε αποφάσισε πραγματικά να κυβερνήσει τον τόπο. Ή μάλλον το έκανε, με τον μοναδικό, προφανώς, τρόπο, αυτόν της καταστροφικής διαχείρισης,  που γνώριζε και ταίριαζε στη φιλοσοφία της. Την «αριστερά τύπου Μαδούρο». Αυτήν που όπως φαίνεται προοδευτικά, κανείς δεν επιθυμεί ομοτράπεζό του. Γιατί πολιτεύτηκε με μοναδικό όπλο το ψέμα και όταν κατέκτησε την εξουσία, ενδιαφέρθηκε μόνο για τη διαιώνισή της. Για τη διαχείριση του κράτους με τρόπο εντελώς παλαιοκομματικό, το βόλεμα κάθε λογής «ημετέρου» και μετά την επικοινωνία και μόνο. Με χίλια δύο κόλπα, δήθεν προπετάσματα καπνού, μήπως θολωθούν τα νερά. Της αποτυχίας σε όλα τα μέτωπα.
Και ας δούμε μόνο τα τρέχοντα, αφού τα παλιά είναι γνωστά και έχουν αποτιμηθεί, ακόμα και από τους ίδιους, όταν τα «πουλέν» της πρώτης περιόδου απομακρύνθηκαν ή έφυγαν μόνοι τους και τώρα αλληλοκατηγορούνται. Πού είναι σήμερα ο κ. Βαρουφάκης, το «άσσετ» όπως έλεγε ο κ. Τσίπρας και τι λέει; Κάποια στιγμή η καταστροφική του περίοδος, υπό την έγκριση Τσίπρα, θα εξεταστεί ενδελεχώς. Πού είναι ο κ. Λαφαζάνης, ο κ. Στρατούλης, η κα Κωνσταντοπούλου;
Σήμερα, συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, κι ας έκαναν τη θεαματική κωλοτούμπα, όπως τη λένε οι πολίτες. Το μοτίβο της αδράνειας, των καταστροφικών επιλογών που μας σπρώχνουν ολοταχώς στο γκρεμό. Κι αν έχουν δεχτεί όλα τα πρωτοφανή, πράγματα που εμείς δεν διανοηθήκαμε, όπως το Υπερταμείο των 100 ετών, το κάνουν μόνο για να μείνουν ακόμα λίγο στην καρέκλα. Τίποτα δεν τους νοιάζει για την οικονομία, τον πολίτη. Το Ασφαλιστικό καταρρέει, ο ΕΦΚΑ αποδεικνύεται στο μεγαλύτερο φιάσκο. Η ΔΕΗ, για την οποία ακούγονται πρωτοφανή πράγματα, ξεπουλιέται από τη μία και «χαροπαλεύει» από την άλλη, λόγω οφειλών προς αυτή. Και η ΔΕΗ είναι ό,τι μεγαλύτερο υπάρχει, από πλευράς δημόσιας επιχείρησης.
Οι τράπεζες, τις οποίες οδήγησαν στην απαξίωση, ζητούν σήμερα, μετά από καιρό, νέα αύξηση δανεισμού από τον ELA. Νέο κόστος που επιβαρύνει τελικά τον πολίτη. Και όλα, στο περιβάλλον υπεροφολορόγησης και ασφυξίας, με την αξιολόγηση-γεφύρι της Άρτας, που όλο «κλείνει» και ποτέ δεν κλείνει, επιτείνοντας την ανασφάλεια και στερώντας ρευστότητα από την αγορά.
Κανείς δεν εμπιστεύεται τα χρήματά του σε αυτή τη χώρα. Όχι με αυτούς, που δεν έχουν ούτε σχέδιο, ούτε διάθεση να κινήσουν τα πράγματα. Μόνο διαχείριση εξουσίας και «στάχτη στα μάτια», με πρωτοβουλίες εντελώς εκτός επικαιρότητας. Κι εμείς, λέμε ναι, σε όποια πρωτοβουλία ρίχνει φως. Παντού όμως και για όλα!!! Τα κολπάκια δεν πείθουν πια κανέναν. Και όποιος τα μεταχειρίζεται, τελικά εκτίθεται. Τους φταίνε όλοι, θεσμοί και «προηγούμενοι» και μόνο τον εαυτό τους δεν κρίνουν. Ο εαυτός τους όμως, παρασέρνει στην πτώση του τη χώρα. Επιτέλους, ας το αντιληφθούν και ας αποσυρθούν, πριν η ζημιά που προκαλούν κάθε μέρα γίνει μη αναστρέψιμη.
 
*Ο κ. Λοβέρδος είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.