, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κονδύλια 2,5 εκ. ευρώ για το ΕΣΥ

esyΤην ανακαίνιση της μονάδας Μεταμοσχεύσεων και Χειρουργικής του Λαϊκού Νοσοκομείου ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Το έργο, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.998.750 ευρώ, θα υλοποιηθεί με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Επίσης, εγκρίθηκε η προμήθεια τεσσάρων ασθενοφόρων και ενός ασθενοφόρου αυτοκινήτου τύπου κινητής μονάδας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, συνολικού προϋπολογισμού 510.000 ευρώ για την κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες υλοποίησης θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης των πράξεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και Μακεδονίας – Θράκης αντίστοιχα.

«Παρά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, με τις ανωτέρω αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται η προσπάθεια ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων ανάπτυξης και πολιτικής, όπως η κοινοτική χρηματοδότηση», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

naftemporiki

 

#Tags: ΕΣΠΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.