, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Οι βιοτέχνες θέλουν το ΤΕΙ

teiiΑπαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος την πρόταση του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη δραστική συρρίκνωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οκτώ τμήματα του ΤΕΙ μεταφέρονται στις Σέρρες, δύο στην Φλώρινα και άλλα τρία καταργούνται με αποτέλεσμα να αναγκάζονται 12.500 φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες πόλεις.

«Πολύ φοβάμαι ότι με την τακτική εξόντωσης, που προτίθεται να ακολουθήσει το υπουργείο Παιδείας, για το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μεγάλη μερίδα των φοιτητών θα αναγκαστεί, λόγω μεταφοράς των τμημάτων τους, σε διακοπή των σπουδών τους, εξαιτίας οικονομικής δυσχέρειας» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι αν το υπουργείο Παιδείας θέλει να ενισχύσει τα ΤΕΙ άλλων πόλεων θα πρέπει να βρει διαφορετικό τρόπο.

«Είναι τραγικό να διαλυθεί το 4ο μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας εξαιτίας των βιαστικών αποφάσεων ενός υπουργού» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.