, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προσπαθούσε να παραιτηθεί και δεν τον άφηναν…

ecartΣτον Βρετανικό Independent έφτασε μια από τις πλέον τραγελαφικές ιστορίες του Ελληνικού Δημοσίου με πρωταγωνιστή έναν 36χρονο πρώην καθηγητή Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οποίος όσο και να προσπαθούσε δε κατάφερνε να παραιτηθεί από το δημόσιο.

Στο άρθρο που υπογράφει ο Daniel Howden, μαθαίνουμε για τη ζωή του Αλέξης Χριστουδούλου ο οποίος δίδασκε σε σχολεία της Καλαμάτας και προσπαθεί μάταια το τελευταίο χρόνο να παραιτηθεί από το Δημόσιο.

Πριν δύο χρόνια αποφάσισε να πάρει άδεια άνευ αποδοχών για ένα  χρόνο από την δουλειά του έτσι ώστε να  αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, αφού δεν έβλεπε μέλλον στην εκπαίδευση.

Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να παραιτηθεί από τη μονιμότητα που του προσέφερε η δουλεία του ως καθηγητής και δημιούργησε με τον Γρηγόρη Ζωντανό, τη δική τους επιχείρηση.

Η ιδέα τους ήταν να κατασκευάσουν μια με μια καινοτόμα εφαρμογή για το διαδίκτυο και κινητά τηλέφωνα, το “Locish”.

Εδώ όμως που άρχισαν τα δύσκολα.  Αρχικά το σχολείο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. “Μου είπαν ότι ήταν αργά για να υποβάλλω την παραίτηση και ότι έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω”, δηλώνει ο ίδιος στον Independent.

Σαν μα μην έφτανε αυτό η  Δευτεροβάθμια Διεύθυνση του Νομού Μεσσηνίας  του επισήμανε ότι διακινδύνευε να χάσει τη σύνταξή του με την “ανορθόδοξη” συμπεριφορά του. “Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι κάποιος θα παραιτείται, επειδή ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του”, σχολιάζει ο 36χρονος.

Ο 36χρονος παρέμεινε για εννέα χρόνια  στην δημόσια εκπαίδευση και όπως αναφέρει είδε από κοντά τη “θλιβερά δυσλειτουργικό ελληνικό σύστημα”.

Όπως καταγγέλλει άλλοι συνάδελφοί του προσέφεραν “πραγματική διδασκαλία” μόνο στα ιδιωτικά φροντιστήρια, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Ο Χριστοδούλου καταγγέλλει ότι κάποιοι  από τους πρώην συναδέλφους του έβαζαν ακόμα και χαμηλή βαθμολογία στους μαθητές τους για να τους ωθήσουν προς ιδιωτικά μαθήματα μετά το σχολείο.

Για να απολυθεί έπρεπε να περάσουν 21 εργάσιμες μέρες χωρίς να εμφανιστεί στο σχολείο του ανέφεραν οι ανώτεροί του θυμάται.

Ωστόσο πέρασαν δύο μήνες και κανένας δεν τον ενόχλησε. Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του επικοινώνησε με το σχολείο του και έμεινε έκπληκτος για άλλη μια φορά με αυτά που του είπαν.

Έπρεπε να περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο και ότι αντιμετώπιζε τον κίνδυνο πιθανής αγωγής. Μετά από επτά μήνες έλαβε τελικά γράμμα με το οποίο του ανακοίνωναν πως η επιστολή παραίτησής τους γινόταν δεκτή.

 Όταν οι φίλοι του έμαθαν τι έκανε δεν πίστευαν στα αυτιά τους και αυτό γιατί ο μισθό των 1300 ευρώ οι 20 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα και οι τρεις μήνες διακοπών καθιστούσαν τη δουλειά ως μία από τις καλύτερες δυνατές. “Ήταν το ελληνικό όνειρο” μιας εύκολης δουλειάς με γρήγορη συνταξιοδότηση, όπως λέει ο Χριστοδούλου.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα χρόνο μετά την παραίτησή του, έλαβε τηλεφώνημα από το υπουργείο Παιδείας ότι η παραίτησή του έχει ανακληθεί, ότι η καταβολή του μισθού του θα ξεκινήσει και πάλι και ότι θα αντιμετωπίσει πειθαρχική δίωξη και αποβολή.

 “Με άλλα λόγια ήθελαν να τον επαναπροσλάβουν για να τον απολύσουν και να τον συμπεριλάβουν στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται ώστε να ικανοποιηθούν οι διεθνείς πιστωτές”, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Χριστοδούλου δηλώνει ότι δε θέλει να λογίζεται ως απολυμένος. “Δεν πρέπει να τιμωρηθώ επειδή παραιτήθηκα. Αυτό είναι τρελό ακόμα και για την Ελλάδα”, λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.