, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στάινμπρουκ:Αυτά τα μέτρα θα προκαλούσαν μαζικές διαδηλώσεις στη Γερμανία

stainΠολύ αυστηρά θεωρεί τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο ανθυποψήφιος της καγκελαρίου Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σημειώνει πως τα μέτρα λιτότητας αναγκάζουν ορισμένες χώρες να κάνουν πάρα πολλά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επισημαίνει μάλιστα πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στη Γερμανία, θα υπήρχε αντίδραση με μαζικές διαδηλώσεις.

«Τα μέτρα περιορισμού των δαπανών είναι πολύ αυστηρά, οδηγούν σε επιβράδυνση» λέει ο σοσιαλδημοκράτης, πρώην υπουργός Οικονομικών. «Η δημοσιονομική σταθεροποίηση είναι σαν φάρμακο: Η σωστή δόση μπορεί να σώσει ζωές, όμως η υπερβολική δόση μπορεί να αποβεί μοιραία» προσθέτει.

Ο Στάινμπρουκ τονίζει ακόμη πως η σταθεροποίηση της Ευρωζώνης είναι απαραίτητη τόσο διότι αυτό είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας όσο και διότι το Βερολίνο έχει ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.