, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟ ΙΓΜΕ!

skouriesΤο γεγονός ότι η υδρογεωλογική μελέτη απέδειξε ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στα υπόγεια νερά της Βόρειας Χαλκιδικής, επισημαίνει με ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, όπου τάσσεται υπέρ της υλοποίησης των επενδύσεων χρυσού σε Σκουριές και Πέραμα Έβρου.

Παράλληλα χαρακτηρίζει απαράδεκτα τα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή των Σκουριών, τονίζοντας ότι θυμίζουν γεγονότα που συμβαίνουν μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας.

Οι επενδύσεις πρέπει να προχωρήσουν «γιατί θα έχουν μια σημαντική θετική επίδραση στη γενικότερη οικονομία της χώρας και στην ανάπτυξη των τοπικών περιοχών που θα πραγματοποιηθούν με δεδομένα και τα οξύτατα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν», τονίζει το ΙΓΜΕ.

Και προσθέτει: «Η αναπτυξιακή δυναμική και η προστιθέμενη αξία των όποιων επενδυτικών εξελίξεων προκύψουν συνδέεται απόλυτα με την άμεση παραγωγική εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων στην Χαλκιδική και στην Θράκη.

Η πραγματοποίηση των σημαντικών επενδυτικών σχεδίων στις συγκεκριμένες περιοχές αναδεικνύεται σε ρυθμιστικό παράγοντα για την κοιτασματολογική αξιολόγηση και τις προοπτικές οικονομικής αξιοποίησης και άλλων μεταλλευμάτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εντοπίζονται σε δημόσιους μεταλλευτικούς χώρους, και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία αξιόπιστου και θετικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση και υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.