, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ηλιακό όπλο των Ναζί που θα έκαιγε πόλεις και θα έβραζε ωκεανούς

Δημοσίευμα της Daily Mail φέρνει στο φως τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν το σχέδιο των Ναζί, που περιελάμβανε την κατασκευή ηλιακού όπλου, με διάμετρο μεγαλύτερη του 1,5 χιλιομέτρου.

Πρόκειται για αναδημοσίευση ενός δημοσιεύματος του περιοδικού Life από το 1945 που αποκαλύπτει το σχέδιο των Γερμανών να εξολοθρεύσουν μία ολόκληρη πόλη ή να βράσουν μέρος ωκεανών, μέσω δορυφόρου, που θα αντλούσε ενέργεια από τον Ήλιο.

Ο τεράστιος καθρέφτης, θα έκανε την ίδια δουλειά με τον μεγεθυντικό φακό, που χρησιμοποιούν τα παιδιά, για να βάλουν φωτιά σε εστιασμένο σημείο.

Στο άρθρο του 1945 οι συντάκτες εξηγούσαν στους αναγνώστες, πώς «τεχνικοί του αμερικανικού στρατού ανακάλυψαν το εξωπραγματικό σχέδιο των Γερμανών επιστημόνων, να κατασκευάσουν ένα ηλιακό όπλο».

«Ο τεραστίων διαστάσεων κατευθυντικός φακός θα συγκέντρωνε τις ηλιακές ακτίνες σε ένα σημείο του πλανήτη, το οποίο θα καιγόταν ολοσχερώς. Ο γερμανικός στρατός θα χρησιμοποιούσε το όπλο για να κάψει ολόκληρες πόλεις ή να εξατμίσει ωκεανούς», ανέφερε το δημοσίευμα του Life.

Έως και το 1957, ο ίδιος ο Oberth πίστευε, ότι η ιδέα του θα αποκτούσε σάρκα και οστά, προειδοποιώντας ωστόσο, πως θα ήταν το απόλυτο όπλο.

Μετά την κατασκευή του, το σχέδιο προέβλεπε την θέση του σε τροχιά 35.000 χιλιομέτρων γύρω από τη Γη.

«Ο διαστημικός καθρέφτης μου είναι σαν τους φακούς, με τους οποίους παίζουν τα παιδιά. Μία απότομη αντανάκλαση στο πρόσωπο της δασκάλας, θα είναι τρομακτικές συνέπειες. Μπορώ με βεβαιότητα να πω, από την εμπειρία μου, ότι έτσι ακριβώς γίνεται», είχε γράψει ο Oberth που το είχε ανακαλύψει.

life1_1 life660

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.