, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου τροφοδοτήθηκε με συμπιεσμένο φυσικό αέριο(CNG)

18 βιομηχανίες για περίπου μια ώρα τροφοδοτήθηκαν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο

Η Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, αποτέλεσε την πρώτη περιοχή στη Θεσσαλονίκη η οποία τροφοδοτήθηκε με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας A.E. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιοσεναρίου έκτακτης επέμβασης σε σταθμό διανομής δικτύου (IRI)μετά από βλάβη του Δικτύου Διανομής, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις 20/02/2018 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις απαιτούμενες ενέργειες που περιλάμβαναν την μεταφορά και την προσωρινή εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, της μονάδας αποσυμπίεσης 200bar, καθώς και την εγκατάσταση κινητής μονάδας για την τροφοδότηση του σταθμού.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητοι λειτουργικοί έλεγχοι στο σύνολο του εξοπλισμού με παροχή αερίου σε πίεση 200bar, τροφοδοτήθηκε ο σταθμός διανομής δικτύου (IRI), ο οποίος εφοδιάζεισυνολικά 18 βιομηχανικούς καταναλωτές στηνευρύτερη περιοχή της Σίνδου.Το χρονικό διάστημα τροφοδότησης διήρκησε 45 λεπτά, με παροχή φυσικού αερίου ίση με 1.300 κυβικά/ώρα, μέσω του σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου από 200bar σε  μέση πίεση 16,5 bar, όπου και πραγματοποιήθηκε πληθώρα μετρήσεων με σκοπό την βέλτιστη λειτουργία του σταθμού.

Σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία διενεργήθηκε πρωινές ώρες με πλήρη ζήτηση κατανάλωσης, συνεχίστηκε η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου στις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από τον συγκεκριμένο σταθμό διανομής δικτύου (IRI) και οι οποίες καλύπτουν σημαντικό μέρος της ημερήσιας βιομηχανικής ζήτησης στη ΒΙ. ΠΕ. Θ. της Σίνδου.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένει την οριστικοποίηση του Ρυθμιστικού Πλαισίου CNGγια την τροφοδότηση νέων περιοχών στις περιοχές της Αδείας, ενώ θα συνεχίσει τις ενέργειες που διασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου, έχοντας θέσει ως στόχο την ασφάλεια εφοδιασμού και την συνεχή τροφοδοσία των σημείων παράδοσης σε έκτακτες συνθήκες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.