, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαμαράς: "Σύμβολο του Ελληνισμού ο Τάσος Παπαδόπουλος".

«Σύμβολο του Ελληνισμού» και « εθνικό κεφάλαιο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο, στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του οποίου παρευρέθηκε το πρωί, καθώς ήταν ο κύριος ομιλητής.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στα δύσκολα αυτά χρόνια «ο Ελληνισμός χρειάζεται ηγέτες και ο Τάσος Παπαδόπουλος φωτίζει τα βήματα μας».
Αναφερόμενος στην περίοδο του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι το 2004 κάποιοι προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Κύπρο.
Υπενθυμίζοντας την αναφορά του Τάσου Παπαδόπουλου, ότι «παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα», ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο τέως πρόεδρος της Κύπρου μιλούσε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων.
Επεσήμανε ακόμη ότι, επί των ημερών του Τάσου Παπαδόπουλου, η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανακηρύχθηκε η Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη η οποία, όπως είπε, ήταν μια πολιτική κίνηση μεγάλης έμπνευσης .
Πριν από το μνημόσυνο ο κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις στο ξενοδοχείο του με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.
Χθες βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού, στην εξοχική κατοικία του στο Κελλάκι κοντά στη Λεμεσό.
Το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Κύπρο για τη Γερμανία, όπου θα συναντηθεί, το απόγευμα, στο Μόναχο, με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.
Πηγή:ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.