, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

35.000 δολάρια για προσχέδιο επιστολής του Τζον Λένον

john lennon.

Ένα προσχέδιο επιστολής που ο Τζον Λένον έγραψε στον Έρικ Κλάπτον στις 29 Σεπτέμβρη του 1971 ζητώντας του να συνεργαστούν, πωλήθηκε για 35.000 δολάρια σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες.

Το οκτασέλιδο γράμμα του τραγουδιστή των beatles – με υπογραφή «John και Yoko», βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και είχε αρχικώς εκτιμηθεί γύρω στα 20.000 – 30.000 δολάρια, ποσό που τελικά ξεπεράστηκε.

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας «Profiles in History» έδωσαν στην επιστολή τον τίτλο «Τhe Property Of A Distinguished American Private Collector Part 1», αιτιολογώντας πως αυτό ήταν το προσχέδιο του Λένον για μια επικείμενη συνεργασία και ότι το περιεχόμενο του τελικού κειμένου που πήρε στα χέρια του ο Έρικ Κλάπτον είναι άγνωστο.

 Στο προσχέδιο, ο Λένον εκφράζει τον θαυμασμό προς τον βρετανό κιθαρίστα και του προτείνει να συστήσουν μαζί ένα συγκρότημα.   «Έρικ, γνωρίζω ότι μπορώ να αποκαλύψω κάτι μεγάλο, στην πραγματικότητα κάτι μεγαλύτερο σε σένα που ήταν μέχρι σήμερα εμφανές στην μουσική σου. Ελπίζω να αποκαλύψουμε την ίδια μεγαλειότητα σε όλους μας, η οποία ξέρω ότι θα συμβεί, εάν συνεργαστούμε», έγραψε ο Λένον.

 naftemporiki.gr