, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Στην ΠΚΜ διαμαρτυρία για την μεταφορά μαθητών

metaforaΓια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μεταφορά των μαθητών, στα μέσα της σχολικής χρονιάς ,στο δήμο Θέρμης, θα διαμαρτυρηθούν σήμερα

 Γονείς, μαθητές, συλλογικοί και κοινωνικοί φορείς  βγαίνουν στους δρόμους  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μεταφορά των μαθητών,στο δήμο Θέρμης

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 10:30 π.μ, στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας την οποία  οι γονείς θεωρούν  υπεύθυνη και  υποστηρίζουν ότι υποχρεούται να δώσει λύση μαζί με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία στο θέμα της μεταφορά μαθητών.

 Στην ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων αναφερούν τα εξής:

Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών με θύματα γονείς και παιδιά και μάλιστα στα μέσα της σχολικής χρονιάς προέκυψαν πάλι παρά τη μεταφορά της αρμοδιότητας στις περιφέρειες και τη διαβεβαίωση μετά τα προβλήματα του Σεπτέμβρη για υπογραφή συμβάσεων και ομαλή χρηματοδότηση εκ μέρους του υπουργείου.

Μετά από την προώθηση στη βουλή τροπολογίας για τη μεταφορά μαθητών από την οποία προκύπτει απομείωση 10% στα δεδουλευμένα 2011 και 2012 των τουριστικών πρακτόρων που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών οι λεωφορειούχοι σταμάτησαν «επ’ αόριστον» τα δρομολόγια διεκδικώντας δεδουλευμένα έντεκα μηνών και νέες συμβάσεις για το τρέχον σχολικό έτος.

Εκτός από τη μείωση αυτή σε τιμολόγια που έχουν ήδη κοπεί, οι συμβάσεις που έπρεπε από το Σεπτέμβριο να έχουν υπογραφεί παραμένουν ανυπόγραφες από την Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας από την οποία γίνεται η μεταφορά των μαθητών. Η διακοπή των δρομολογίων θα επηρεάσει περίπου 5000 μαθητές σε όλο το Ν. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 1000 φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Στο δήμο της Θέρμης, όπως και σε άλλους δήμους, τα δρομολόγια ξεκίνησαν στην αρχή της χρονιάς μετά από πίεση και προσωπική εγγύηση του Δημάρχου. Σημειώνουμε ότι τα δρομολόγια για τα δύο ειδικά σχολεία πραγματοποιούνται κανονικά αφού οι συμβάσεις για τη μεταφορά των συγκεκριμένων μαθητών έχουν γίνει από το δήμο Θέρμης και όχι από την Περιφέρεια.

Η παιδεία ανέκαθεν αποτελούσε προτεραιότητα για το δήμο Θέρμης και στις τραγικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, η πολιτεία οφείλει να είναι στο πλευρό των γονέων και των μαθητών.

Με τη στάση αυτή της κυβέρνησης τίθεται σε αμφισβήτηση ακόμη και η λειτουργία των σχολείων σε περιοχές όπου απαιτείται η μεταφορά των μαθητών.

 Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας από γονείς και μαθητές στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας.

Ο Δήμος Θέρμης θα είναι στο πλευρό των γονέων και των παιδιών με το αίτημα να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων.