, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Αεροσκάφος συνετρίβη φλεγόμενο κοντά στην Καβάλα (Video)

Ένα αεροσκάφος συνετρίβη χθες, Σάββατο, το βράδυ κοντά στη Καβάλα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου Antonov σερβικής εταιρίας. Το αεροσκάφος δεν ήταν επιβατικό, αλλά εμπορικό.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας. Την συντριβή του επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα αστυνομικές πηγές της περιοχής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αεροπλάνο είχε πιάσει φωτιά στον αέρα, κατά πάσα πιθανότητα σε έναν κινητήρα του και στη συνέχεια συνετρίβη φλεγόμενο, ενώ ακολούθησαν εκρήξεις.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου. Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Οι πρωτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως το εμπορικό αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη Σερβία στην Ιορδανία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν σε αυτό 2-3 άτομα. Η τύχη τους προς το παρόν παραμένει άγνωστη.

Στο σημείο της συντριβής έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 πυροσβέστες και 7 πυροσβεστικά οχήματα, όπως ανακοίνωση η πυροσβεστική υπηρεσία. Δυνάμεις της 2ης και της 4ης ΕΜΑΚ κατευθύνονται επίσης στο σημείο, όπου βρίσκονται και αρκετά ασθενοφόρα. Στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.