, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

Άνω κάτω στη βουλή

BOYLIΜετά την ολιγόλεπτη κατάληψη από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο  ακαδημαϊκό γραφείο του Γιώργου Μέργου ήρθαν στη βουλή και οι καταγγελίες των βουλευτών Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και Κώστα Μπάρκα ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ. Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «Εδάρησαν αγρίως σε ένα κρεσέντο βίας των ματ, παρότι επεδείκνυαν τη βουλευτική τους ταυτότητα. Αυτό είναι ωμή παραβίαση του νόμου» και πρόσθεσε ότι «οι σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων αποτελούν κλιμάκωση του αυταρχισμού εν όψει της απεργίας της 20ης Φλεβάρη».
Στα όσα έιπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε πως «καταλήψεις δημοσίων χώρων είναι παράνομες πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται».
«Κάθε πολίτης έχει την ευθύνη των πράξεών του και την ευθύνη των επιλογών του και την ευθύνη του να επιλέγει αν τη διαμαρτυρία του θα την εκφράζει με νόμιμο ή με παράνομο τρόπο.Αν έχετε να καταγγείλετε πρόσθετα πράγματα που αφορούν τη συμπεριφορά της αστυνομίας -τα πρόσθετα όμως όχι την επιβολή του νόμου και της τάξης- αυτά να τα πείτε και ως προς αυτά είμαι βέβαιος ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πράξει τα δέοντα», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.