Αξιωματούχος Ταλιμπάν: «Οι δυνάμεις του Κατάρ και των ΗΑΕ θα παραμείνουν μέχρι να λειτουργήσει πλήρως το αεροδρόμιο της Καμπούλ»

Οι δυνάμεις του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν μέχρι να λειτουργήσει πλήρως το αεροδρόμιο της Καμπούλ για διεθνείς πτήσεις, δήλωσε αξιωματούχος της διοίκησης των Ταλιμπάν.

Ο Mawlavi Abdul Hadi Hamadan, εκτελεστικός επικεφαλής του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamid Karzai, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι αρκετές ομάδες από το Κατάρ και τα ΗΑΕ εργάζονται στο αεροδρόμιο, αλλά υπάρχουν ακόμη τεχνικές δυσκολίες που πρέπει να επιλυθούν πριν από την πλήρη λειτουργία των διεθνών πτήσεων.

«Οι διεθνείς πτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, με πολλές πτήσεις που φέρνουν ανθρωπιστική βοήθεια από το Κατάρ, τα ΗΑΕ, το Πακιστάν και το Τουρκμενιστάν να προσγειώνονται εδώ, αλλά το αεροδρόμιο δεν είναι πλήρως λειτουργικό», συνέχισε.

Το πρακτορείο anadolu υποστηρίζει ότι πριν φύγουν, οι αμερικανικές δυνάμεις προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο αεροδρόμιο, τα αεροπλάνα, τους τερματικούς σταθμούς και τα κτίρια και δεν γλίτωσαν ακόμη και μικρά προϊόντα, όπως καρέκλες, τηλεοράσεις και υπολογιστές σε διαφορετικά τμήματα, σύμφωνα με τον Hamadan.

Οι ομάδες του Κατάρ και των ΗΑΕ εργάζονται για την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων το συντομότερο δυνατό, αλλά δεν μπορεί να δοθεί προς το παρόν χρονοδιάγραμμα για την πλήρη λειτουργία του αεροδρομίου για διεθνείς πτήσεις, είπε.