, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

DNA αλόγου σε δύο προϊόντα κρέατος στην Ελλάδα

 DNA ΑΛΟΓΟΥDNA αλόγου ανιχνεύθηκε σε δύο προϊόντα κατεψυγμένου κρέατος στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, έχουν αναλυθεί τα 26, εκ των οποίων τα δύο βρέθηκαν θετικά.

Τα 76 δείγματα ελήφθησαν από έλεγχους σε παραγωγικές / μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.

 Τα δύο (2) θετικά δείγματα αφορούν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος προέλευσης Ρουμανίας συνολικής ποσότητας 1.064 κιλά με την επισήμανση Frozen Beef Meat Neck και Frozen Beef Meat Topside.

Για τις συγκεκριμένες παρτίδες θα ληφθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζει να πραγματοποιεί ελέγχους σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας.

Πηγή Πρωτο Θέμα

#Tags: ΕΦΕΤ