, Κυριακή
27 Απριλίου 2025

search icon search icon

DNA αλόγου σε επτά δείγματα τροφίμων

kreasΣε επτά ανέρχονται μέχρι στιγμής τα δείγματα τροφίμων στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ, Γιάννη Τσιάλτα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, για την παρουσίαση των προέδρων των εποπτευόμενων φορέων.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ελήφθησαν 167 δείγματα εκ των οποίων εξετάστηκαν τα 68 και βρέθηκαν θετικά τα 7. Τα θετικά δείγματα, πρόσθεσε, θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης.

Ο κ. Τσιάλτας διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης.

 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.