, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Νεκρά σκυλιά και λύκοι στον Όλυμπο από…

lykoiΑνησυχία έχουν προκαλέσει στις περιβαλλοντικές οργανώσεις τα περιστατικά θανάτωσης λύκων και δηλητηρίασης σκύλων στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου.

Όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση “Καλλιστώ” τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει υπόθεση παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, μετά την άμεση κινητοποίηση και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.

Βρέθηκαν νεκρά δύο κυνηγόσκυλα και δύο ποιμενικοί σκύλοι στο δημοτικό διαμέρισμα Πυθίου του νομού Λάρισας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο θηροφύλακας της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων, Δημήτρης Νάκας, στην περιοχή εντοπίστηκαν κεφάλια από γίδες εμποτισμένα με γεωργικά φυτοφάρμακα.

Μετά από έρευνα, εντοπίστηκε ο παραγωγός που πήρε παράνομα τα κεφάλια των ζώων από το σφαγείο και όλα τα στοιχεία παραδόθηκαν στην εισαγγελία, η οποία διέταξε σχετική έρευνα.

Εκτός όμως από το παραπάνω περιστατικό, πρόσφατα η ομάδα της “Καλλιστώς” εντόπισε δύο νεκρούς λύκους στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με την αυτοψία, ο ένας από τους δύο νεκρούς λύκους, ηλικίας περίπου 5 ετών, έφερε πιθανά τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν πως τα δύο περιστατικά, θανάτωσης των λύκων και δηλητηρίασης των σκύλων, συνδέονται έμμεσα από άποψη κινήτρων μεταξύ τους, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν λύκοι, τους οποίους αφού κάποιοι δεν κατάφεραν να δηλητηριάσουν, πιθανόν επιχείρησαν να εξοντώσουν με άλλον τρόπο.

Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993.

 

ΑΜΠΕ